ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  

Ο Μονοθεϊσμός της Παλαιάς Διαθήκης - Συμβολή εις την Θεολογίαν της Παλαιάς Διαθήκης, του Ομοτ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικολάου Μπρατσιώτη

Ένα ευσύνοπτο επιστημονικό μελέτημα του Ομότιμ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικολάου Μπρατσιώτη επί του σημαντικότερου και ουσιωδέστερου ζητήματος της Παλαιοδιαθηκικής θεολογίας, τον Μονοθεϊσμό, ο οποίος αξιολογείται ως φαινόμενο μοναδικό στην αρχαιότητα. Αξιοσημείωτη είναι η παράθεση των όρων του Μασοριτικού κειμένου παράλληλα με το κείμενο των Ο΄, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα «Προδιατυπώσεις του Τριαδικού Θεού στην Παλαιά Διαθήκη». Ένα απαραίτητο έργο για τους θεολογούντες αναγνώστες.

Σχ. 17Χ24, σελ. 128
Τιμή: 5€

Ημεροδείκτης τοίχου 2015

Ο Ημεροδείκτης Τοίχου περιέχει αναλυτικό εορτολόγιο του έτους 2015 και μηνύματα για την εορτή κάθε ημέρας ή θέματα που αφορούν τη χριστιανική ζωή. Ο Ημεροδείκτης κοσμείται με ωραιότατη τετράχρωμη εικόνα του Χριστού Παντοκράτορος, αντίγραφο φορητής εικόνας από την Ι. Μονή Αγ. Παύλου του Αγ. Όρους.

Σχ. 21Χ29
Τιμή: 4€ (Υπό έκδοση)

Επετηρίδα του 2015

Η Επετηρίδα του 2015 (ημερολόγιο τσέπης) περιέχει συνοπτικό και αναλυτικό εορτολόγιο του έτους, σημειωματάριο, τηλεφωνική ατζέντα, τις περιόδους νηστείας του έτους και χρήσιμες εκκλησιαστικές πληροφορίες. Η Επετηρίδα είναι αφιερωμένη στον Σταυρό και στην Ανάσταση του Κυρίου.

Σχ. 8,5Χ13,5, σελ. 112
Τιμή: 1€

A little Angel's trip to earth

Η ιστορία της Αθηνάς Ντάσιου - Γιάννου που αγκάλιασαν οι μικροί φίλοι της Αποστολικής Διακονίας και γνώρισε τρεις επανεκδόσεις, τώρα και στην αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού αγγέλου που κάνει το πρώτο ταξίδι του στη γη. Εκεί συναντά ανθρώπους κάθε ηλικίας και τους σπέρνει αγαθές σκέψεις, αποτρέπει ατυχήματα, γαληνεύει τους θυμούς και γλυκαίνει τον πόνο των ανθρώπων.

Σχ. 22Χ28, σελ. 24
Τιμή: 5€

Βασιλειών Β΄- κείμενο, μετάφραση, σχόλια
Ιερεμίου Φούντα, Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας στη σειρά «Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης» κυκλοφορείται ο δέκατος τόμος, Βασιλειών Β΄, όπου περιγράφονται γεγονότα της βασιλείας του Δαυίδ: Η χρίση του στη Χεβρών ως βασιλέως του Ιούδα, η ανάδειξη του ως βασιλέως όλου του Ισραήλ, η ανάδειξη της Ιερουσαλήμ ως νέας πρωτεύουσας του κράτους, καθώς και ένα πλήθος γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Το βιβλίο, όπως και τα άλλα της σειράς, χωρίζεται σε δύο μέρη, το Α΄ για τον λαό και το Β΄ για τους θεολογούντες.

Σχ. 16Χ24, σελ. 372
Τιμή: 20€

Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος - Ο πολύαθλος και πρωταθλητής της υπομονής, Επισκόπου Χρυσοστόμου (Τριανταφύλλου),
Μητροπολίτη Χαλκίδος

Ένα έργο, καρπός της οφειλετικής αγάπης της Εκκλησίας προς τον άγιο της υπομονής, ο οποίος γνώρισε την αιχμαλωσία, τον ξεριζωμό, την πικρή ξενιτειά και τη μέχρι τον θάνατο δουλεία του, αλλά και τη μεταφορά του λειψάνου του το 1924 από τον τόπο όπου αγιάσθηκε και τιμήθηκε, το Προκόπιο της Καππαδοκίας. Το έργο, το οποίο κοσμείται από τετράχρωμες εικόνες του Οσίου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το ι. προσκύνημά του, παρουσιάζει το βίο και την πολιτεία του Οσίου, την μεταφορά του ιερού λειψάνου του, τη σημασία της εορτής και του προσκυνήματος για το Νέο Προκόπιο Ευβοίας, τα θαύματα, καθώς και τις ασματικές ακολουθίες προς τιμή του οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Σχ. 19Χ26, σελ. 284
Τιμή: 10€


 ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ  

Αναθεωρημένες επανεκδόσεις με τη συνεργασία της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως

(Με νέα στοιχειοθεσία)

Τριώδιον (μικρό σχήμα)
Σχ. 17Χ24, σελ. 1107
Τιμή: 42€
Τριώδιον (μεγ. σχήμα)
Σχ. 25Χ35, σελ. 568
Τιμή: 45€
Οι ΚΔ΄ Οίκοι του Ακαθίστου Ύμνου
Σχ. 20Χ28, σελ. 36
Τιμή: 10€

 


 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ  

Διεύρυνση της συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας
με τη Βιβλιοθήκη του Βατικανού

Το άριστο κλίμα συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας με τη Βατικανή Βιβλιοθήκη σε διάφορα εκδοτικά εγχειρήματα τα οποία θα ολοκληρωθούν στο προσεχές διάστημα, όπως είχε συμφωνηθεί στην προ ολίγων μηνών επίσκεψη αντιπροσωπείας του Οργανισμού στο Βατικανό κατά τις επαφές της με θεσμικά όργανα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ήρθε να επιβεβαιώσει η νέα επίσκεψη του Θεοφιλ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού, (24 - 25 Ιουνίου) στη Βατικανή Βιβλιοθήκη. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε με τους ιθύνοντες της Βιβλιοθήκης η παραχώρηση εικονογραφιών και βιβλικών παραστάσεων, οι οποίες θα κοσμήσουν τη νέα λειτουργική έκδοση του Ευαγγελίου, στην οποία θα προβεί η Αποστολική Διακονία για πρώτη φορά από το 1992 με το κείμενο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σημειώνεται ότι σε εύθετο χρόνο έχει συμφωνηθεί η κοινή έκδοση στην ελληνική και στην ιταλική γλώσσα ανέκδοτων χειρογράφων βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, καθώς και κοινού τόμου με θέμα τις «Παναγίες του Βυζαντίου σε Ανατολή και Δύση», στον οποίο θα παρουσιασθούν από ειδικευμένους επιστήμονες οι σημαντικότερες βυζαντινές φορητές εικόνες της Θεοτόκου στον ορθόδοξο και στον ρωμαιοκαθολικό κόσμο. Τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών θεμάτων, αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Αποστολικής Διακονίας κ. Άρης Μυλωνάς.

 

Νέα ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας για την εκκλησιαστική πολιτιστική κληρονομιά www.justinian.gr


 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  

Συμμετοχή της Αποστολικής Διακονίας στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση 2014 της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (6-9 Ιουλίου, Φιλαδέλφεια-Η.Π.Α.)

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα πλαίσια της προβολής των νέων εκδόσεών της στην Ορθόδοξη Διασπορά των Η. Π. Α. και του εν γένει ιεραποστολικού της έργου θα συμμετάσχει στην 42η Κληρικολαϊκή Συνέλευση που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Φιλαδέλφεια (6-9 Ιουλίου). Τον Οργανισμό θα εκπροσωπήσουν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, συνεργάτης του Γραφείου Εκδόσεων και καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και ο δρ. θεολ. Θεοφάνης Δρακόπουλος, προϊστάμενος του Γραφείου Διαδικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τη συμμετοχή της στην εν λόγω Έκθεση η Αποστολική Διακονία, με πρωτοβουλία του Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού, Θεοφιλ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, προέβη στη μετάφραση στην αγγλική της «Ιστορίας ενός μικρού αγγέλου» της Αθηνάς Ντάσιου- Γιάννου που αγκάλιασαν με ιδιαίτερη αγάπη οι μικροί φίλοι των εκδόσεων. Για τις ανάγκες της Εκθέσεως η Αποστολική Διακονία εξέδωσε στην αγγλική τον κατάλογο των εκδόσεων και τη νέα συλλογή περίτεχνων βυζαντινών εικόνων που διαθέτει στο κοινό της.

 

Τελετή λήξεως του Φροντιστηρίου Κατήχησης και Εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσας

Tη Δευτέρα 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξεως των μαθημάτων των Φροντιστηρίων Κατήχησης και Εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και η απονομή των Bεβαιώσεων σπουδών. Η πανηγυρική εκδήλωση έλαβε χώρα στον προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βάρβαρας του ομ. Δήμου Αττικής. Στην εναρκτήρια προσφώνηση του προϊσταμένου του Γρ. Κατήχησης και Νεότητος κ. Ι. Βιδάλη εκφράσθηκαν ευχαριστίες προς τον Θεοφιλ. Γενικό Δ/ντή, Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, στους σεβαστούς πατέρες - Δ/ντές του Οργανισμού για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους για την εύρυθμη λειτουργία των Φροντιστηρίων, στους σεβαστούς Καθηγητές για την ανιδιοτελή προσφορά τους και προς τους αγαπητούς σπουδαστές για την συμμετοχή τους.
Ακολούθως, η χορωδία των σπουδαστών, υπό τη διεύθυνση του Καθηγ. Βυζαντινής Μουσικής κ. Ηλία Φραγκάκη, έψαλε ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ οι τελειόφοιτοι του Σεμιναρίου της Νοηματικής Γλώσσας απέδωσαν στη νοηματική κείμενα της Αγίας Γραφής και εκκλησιαστικούς ύμνους. Ακολούθησαν ομιλίες του εκπροσώπου των τελειόφοιτων των Φροντιστηρίων και των διδασκάλων της Νοηματικής Γλώσσας. Εκ μέρους των καθηγητών μίλησε ο ελλογιμ. κ. Λαυρέντιος Δελλασούδας ομ. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν. Αθηνών, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι κοινός παρονομαστής όλων των ενεργειών των τελειοφοίτων πρέπει να είναι το περί ισότητος και αγάπης ανθρωποκεντρικό κήρυγμα, το οποίο δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα απολογητικό αλλά σωτηριολογικό και αγιαστικό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βεβαιώσεων σπουδών.

Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Έναρξη προγράμματος εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας και γνωριμίας με τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό σε στελέχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του έτους 2014 (7 Ιουλίου - 7 Αυγούστου)

Συνεχίζεται το πρόγραμμα - μαρτυρία χριστιανικής αγάπης της Αποστολικής Διακονίας, το οποίο απευθύνεται σε στελέχη και φοιτητές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από όλες τις χώρες του κόσμου και λειτουργεί από το 2006. Η φιλοξενία και τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις του Θεολογικού - Φοιτητικού Οικοτροφείου και τα παρακολουθούν περί τους 30 φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου. Πέραν των καθημερινών ταχύρρυθμων μαθημάτων εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας, οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικούς φορείς, προσκυνήματα, μονές, ενορίες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της πατρίδας μας. Επιπλέον, ενημερώνονται για τη λειτουργία των Οργανισμών της Εκκλησίας μας και παρακολουθούν σεμινάρια ορθόδοξης θεολογίας και ποιμαντικής. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονται σε εξετάσεις για την επάρκεια της γλώσσας.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

 

Επέκταση του προγράμματος της Αποστολικής Διακονίας για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο Pontifico Istituto Orientale της Ρώμης

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζει και για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 το Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας στο Pontifico Istituto Orientale της Ρώμης, τη διδασκαλία του οποίου συνεχίζει αδιαλείπτως ο κ. Χρ. Παλασκώνης, συνεργάτης του Γραφείου Εκδόσεων του Οργανισμού. Μετά την επιτυχία που σημειώθηκε κατά το εαρινό εξάμηνο 2012-2013, αλλά και όλο το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, η Αποστολική Διακονία σε συνεργασία με το επιστημονικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου προχωρά στη δημιουργία και τρίτου επιπέδου σπουδών. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων διενεργούνται εξετάσεις πιστοποίησης της γλώσσας από το Κέντρο της Ελληνικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Μαΐου 2015.


 NEW EDITIONS  

Monotheism in the Old Testament: Its Contribution to Old Testament Theology, by University of Athens Professor Emeritus Nikolaos Bratsiotis

A clear and coherent scientific study by Professor Emeritus Nikolaos Bratsiotis, School of Theology, University of Athens, on Monotheism, the most significant and essential issue of Old Testament theology, assessed as a unique phenomenon in antiquity. It is worth noting the side-by-side presentation of the terms employed in the Masoretic Text with those in the text of the Septuagint (the primary ancient Greek translation of the Old Testament). Equally noteworthy is the chapter "Early Formulations of the Triadic God in the Old Testament". This edition is an indispensable work for those engaged in the scholarly study of theology.

Size: 17x24, pages: 128
Price: 5€

Wall Calendar 2015

The Wall Calendar contains a day - by - day account of the Orthodox religion's holy feasts within the year 2015. It also contains messages for the holy feast celebrated each day and matters pertinent to Christian life. The Wall Calendar is adorned with an exquisite image of Christ Pantokrator which is a quadricolor -processed copy of the portable icon located at the Holy Monastery of Aghios Pavlos, Mount Athos.

Size: 21x29
Price: 4€

2015 Yearbook

The 2015 Yearbook (pocket calendar) contains both a synoptic and an analytical calendar of the year ' s holy feasts, a notebook, a telephone agenda, the year ' s fasting periods, and useful ecclesiastical information. The Yearbook is dedicated to the Cross and to the Resurrection of the Lord.

Size: 8.5x13.5, pages: 112
Price: 1€

 

A Little Angel's Trip to Earth

It is the story written by Athina Dasiou-Giannou and embraced by Apostoliki Diakonia's young friends. The book has enjoyed three reprints and is now available in English. It tells the story of a little Angel who takes its first trip to earth. On earth, the little Angel encounters people of all ages and suffuses them with pure thoughts, averts accidents, soothes angry spirits, and alleviates human suffering.

Size: 22x28, pages: 24
Price: 5€

The Second Book of Kings - text, translation, commentary
by Ieremias Foundas, Metropolitan of Gortyna and Megalopolis

The Second Book of Kings (also known as the Second Book of Samuel) is the tenth volume in the series " Interpretation of the Old Testament " published by Apostoliki Diakonia Publications. It describes events that took place during the reign of David: David's anointment in Hebron as king over Judah, his elevation to king of all Israel, the prominence of Jerusalem as the state's new capital, and numerous events that transpired during David's reign are all presented in this volume. As is the custom with these series, the volume is separated into two parts, Part I for laypersons and Part II for theology scholars.

Size : 16 x 24, pages : 372
Price : 20€

The Blessed John the Russian - Conqueror of many labors and champion of fortitude, by Bishop Chrysostomos (Triantafyllou), Metropolitan of Chalcis

This work is the fruit of our Church ' s opheletic love proffered towards the saint of fortitude, a saint who knew capture, displacement from his homeland, the bitter life in foreign lands. Blessed John the Russian lived his days in slavery till his death but his relics were transported in 1924 from Procopion, Cappadocia, the place where he attained sainthood and where he was honored. The book which is adorned with quadricolor -processed images of the Blessed One and features a wealth of photographic material on his holy shrine, presents his life and works, tells the story of the transport of his holy relics, stresses the significance his feast day and shrine have for Neon Procopion, Euboea, gives a narrative of his miracles, and offers the chanting services honoring him.

Size: 19x26, pages 284
Price: 10€


REPUBLICATIONS  

Revised Editions in collaboration with the Special Synodical Committee for Liturgical Rebirth

The 24 Oikoi of the Akathist Hymn:
Size 20x28, pages 36
Price 10€

Triodion (small):
Size 17x24, pages 1107
Price €42

Triodion (large):
Size 25x35, pages 568
Price: €45


  NEWS  

Broadening the collaboration between Apostoliki Diakonia and the Vatican Library

The collaboration on various publishing endeavors between Apostoliki Diakonia and the Vatican Library continues seamlessly and under excellent terms. The publishing endeavors will be completed in the near future as was agreed upon a few months ago during a visit by an Apostoliki Diakonia delegation to the Vatican and during the delegation's contacts with institutional bodies of the Roman Catholic Church. The agreed upon publishing endeavors have been further confirmed by a new visit (June 24-25) to the Vatican Library paid by His Eminence Agathangelos, Bishop of Fanarion and Apostoliki Diakonia's General Director. Among other things, leading Vatican Library officials agreed to conceding to Apostoliki Diakonia a number of illuminations / illustrations and biblical depictions destined to adorn the new liturgical edition of the Gospel which will be published by Apostoliki Diakonia for the first time since 1992 and will include the text by the Ecumenical Patriarchate. It should be noted that, in due time, a joint edition in Greek and Italian will be published containing manuscripts of Byzantine ecclesiastical music which have never been published before. Another endeavor entails the joint publication of a volume on "the Virgin Marys of Byzantium in the East and in the West" which will contain the most significant portable Byzantine icons of the Theotokos in the Orthodox and Roman Catholic world presented by experts and specialists. During his visit to the Vatican, His Eminence Agathangelos, Bishop of Fanarion was accompanied by Archimandrite Ignatios Sotiriadis, Secretary of the Synodical Committee for Inter - Orthodox and Inter - Christian Relations, and by Mr. Aris Mylonas, Supervisor, Apostoliki Diakonia European Programs Division.

 

The new website of Apostoliki Diakonia on the ecclesiastical cultural heritage
www.justinian.gr


  EVENTS  

Participation of Apostoliki Diakonia in the Clergy - Laity Congress 2014 hosted by the Greek Orthodox Archdiocese of America (July 6 -9, Philadelphia, PA, USA)

Within the framework of promoting its new editions amongst the Greek Orthodox Diaspora in the U. S. A. and of its overall missionary work, Apostoliki Diakonia will participate in the 42 nd Biennial Clergy - Laity Congress hosted by the Greek Orthodox Archdiocese of America in Philadelphia, Pennsylvania, on July 6-9, 2014. Apostoliki Diakonia will be represented by the Rev. Protopresbyter Konstantinos Papathanassiou, Publications Division Collaborator and Professor at the Supreme Ecclesiastical Academy of Athens ; and by Dr. Theol. Theofanis Drakopoulos, Supervisor, Apostoliki Diakonia Internet Division. It should be noted that, in anticipation of its participation in the abovementioned Congress and following an initiative by Apostoliki Diakonia's General Director, His Eminence Agathangelos, Bishop of Fanarion, the Organization has published Athina Dasiou-Giannou's " A Little Angel's Trip to Earth" in English, a book that has delighted the young friends of Apostoliki Diakonia publications. Further, Apostoliki Diakonia has also published in English a list of publications and a list of its new collection of exquisitely wrought Byzantine icons, specially for the needs of the Congress.

 

Catechism Phrontisteries and Sign Language Learning Seminar: Graduation Ceremony

The graduation ceremony for those attending Catechism Phrontisteries and Sign Language Learning classes was held on Monday, June 23. On that occasion graduates also received their Certificate of Studies. The celebration took place at the pilgrimage Church of Aghia Varvara, Municipality of Aghia Varvara, Attica. During the keynote speech, Mr. I. Vidalis, Supervisor, Directorate of Catechism and Youth, thanked His Eminence General Director Agathangelos, Bishop of Fanarion, the august fathers - Directors of Apostoliki Diakonia for their unwavering support and assistance in ensuring the seamless operation of the Phrontisteries, the honorable Instructors for their selfless and noble offer, and the esteemed students for their participation.
Following the graduation ceremony, the student choir directed by Byzantine Music Professor Ilias Fragakis sang hymns and traditional songs. In turn, the graduates of the Sign Language Seminar rendered in sign language Holy Scripture texts and ecclesiastical hymns. Next, speeches were given by a representative of the Phrontistery graduates and a representative of the Sign Language instructors. The learned Mr. Laurentios Delasoudas, Professor Emeritus, School of Philosophy, University of Athens, spoke on behalf of the teachers. Among other things, Mr. Delasoudas stressed that the common denominator of all actions by the graduates should be homilies that focus on human-centered equality and love and are characterized not by an apologetic nature but by a soteriological and sanctifying one. The celebration ended with the reception of the Certificates of Studies by the students.

See photos about the event

 

Commencement of the Program " Modern Greek Language and Acquaintance with the Christian Orthodox Culture" offered in 2014 to members of the Roman Catholic Church (July 7-August 7)

This particular program, a testimony to Christian love, is addressed to members and students of the Roman Catholic Church from all over the world and continues to be offered. It has been running steadily since 2006. Lessons in Lessons in the Modern Greek language and hospitality are offered at the facilities of the Theological-Student Boarding House every summer. They are attended by approximately 30 students from various countries around the world. Further to their daily, rapidly-paced Modern Greek lessons, guests are also given the opportunity to visit local agencies, pilgrimages, monasteries, parishes, archaeological sites, and museums of our country.

They also receive information on the operation of our Church's Organizations and attend seminars in Orthodox and Pastoral Theology. Participants are required to sit for examinations before receiving their certificates qualifying them in Modern Greek.

See the program in detail

 

Broadening Apostoliki Diakonia' s Greek Language Program at the Istituto Pontifico Orientale (Pontifical Oriental Institute of the Roman Catholic Church), Rome

Apostoliki Diakonia of the Church of Greece continues for yet another academic year (2014-2015) its Greek Language Learning Program at the Istituto Pontifico Orientale (Pontifical Oriental Institute), Rome. The program has been continually run by Mr. Chr. Palaskonis, Collaborator, Apostoliki Diakonia Publications Division. Owing to the program' s success during the spring semester 2012-2013 as well as during the academic year 2013-2014, Apostoliki Diakonia, in collaboration with the scientific Council of the University, has proceeded to the creation of a third level of studies . Upon completion of the program' s courses, students sit for examinations which accredit them in the Greek language and are proctored by the Thessaloniki Centre for the Greek Language. Classes will commence on the first week of October 2014 and will be completed in late May 2015.