ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 

Ο Βίος του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου
Αθηνάς Ντάσιου-Γιάννου

Ο Βίος του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου σε εικονογράφηση της Αθηνάς Κοντογιάννη παρουσιάζει με τρόπο εύληπτο για τους μικρούς μας φίλους τον βίο, τα θαύματα και το μαρτυρικό τέλος του αγίου. Το βιβλίο περιλαμβάνει το απολυτίκιο του αγίου σε μετάφραση, καθώς και το δημοτικό τραγούδι για τον άγιο Γεώργιο που αποτελεί μέρος της λαϊκής μας παράδοσης.

Σελ.: 64, Σχ.:17x24
Τιμή: 6€

     
 

Ιερομάρτυς ΄Αγιος Πίος, Επίσκοπος Ρώμης
†Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Προλογικό

Όταν κάποιος μελετά την εκκλησιαστική ιστορία και συγκεκριμένα την ιστορία της Αρχαίας Εκκλησίας, που διαγράφεται στις Κατακόμβες και τους διωγμούς, εκτός από το θαύμα και την προσδοκία της παρουσίας του Χριστού, βιώνει τον πόνο για τα προβλήματα της Εκκλησίας και τις διώξεις των ανθρώπων του Θεού, τις δυσχέρειες, τις οξειδώσεις του χρόνου, τους εγωισμούς, το σχίσμα που έφερε τη διαίρεση με αποτέλεσμα να ζήσουμε και να πληρώσουμε το τίμημα μιας δυτικής θεολογίας και των παραμέτρων της, που αλλοίωσε τον χαρακτήρα, τη διδασκαλία, το ήθος και το φρόνημα της Εκκλησίας.

Κατά τους χρόνους της ιστορικής πορείας της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο αναδείχθηκαν μορφές Αγίων που στόλισαν τη γη και τον ουρανό. Μορφές που για ιστορικούς και άλλους λόγους λησμονήθηκαν, διαθέτουν όμως την πλέον ισχυρή μαρτυρία της αγιότητος, του μαρτυρίου, της παραδόσεως και της συνειδήσεως της Εκκλησίας, και καταγράφηκαν σε λειτουργικά εορτολόγια, μαρτυρολόγια και κώδικες.

Μία από τις μορφές αυτές είναι του αγίου ιερομάρτυρος Πίου, Επισκόπου Ρώμης (140-155 μ.Χ.).

Ο άγιος Πίος, ως διάδοχος του αποστόλου Πέτρου, καθαίρεσε τα οχυρώματα της πλάνης, ανέτρεψε την ψευδή πίστη των εθνικών, πλήθυνε την παράταξη των Κατηχουμένων, αιχμαλώτισε στην υπακοή του Χριστού τα νοήματα των πολύθεων ειδωλολατρών και αγωνίστηκε για την αρχαία υγεία της ευσέβειας.

Εύχομαι η χάρη του Θεού, δια πρεσβειών του αγίου ιερομάρτυρος Πίου, να πλημμυρίζει τη ζωή των Χριστιανών με φως, χάρη, αλήθεια, ομορφιά, ανάπαυση, παρηγορία, χαρά, ειρήνη, και να τους ενισχύει στην έμπονη καθημερινή τους πορεία.

†Ο Φαναρίου Αγαθάγγελος
Γενικός Διευθυντής Αποστολικής Διακονίας
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σελ. 88, Σχ.: 15x24
Τιμή: 7€

 

 

 

 

 

     

 

«Φωνή Κυρίου», έτος 2018

Ο ετήσιος τόμος του 2018 με όλα τα εβδομαδιαία κηρύγματα που περιλαμβάνονται στο φυλλάδιο της Φωνής Κυρίου.

Σελ.: 208, Σχ.: 14x20
Τιμή: 5€

     
 

Ημεροδείκτης τοίχου 2019

Ο Ημεροδείκτης τοίχου περιέχει το εορτολόγιο του έτους 2019 και μηνύματα για την εορτή κάθε ημέρας ή θέματα που αφορούν τη χριστιανική ζωή. Κοσμείται με τετράχρωμη εικόνα της «΄Ακρας Ταπεινώσεως».

Σχ.: 21x29
Τιμή: 4€

 

Επετηρίδα 2019
Ημερολόγιο τσέπης

Η Επετηρίδα του 2019 περιέχει το εορτολόγιο του έτους, σημειωματάριο, τηλεφωνική ατζέντα, τις περιόδους νηστείας και χρήσιμες εκκλησιαστικές πληροφορίες. Εφέτος είναι αφιερωμένη στον Απόστολο των Εθνών Παύλο.

Σελ.: 112, Σχ.: 8,5x13,5
Τιμή: 1€

     
 ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 

Οι άγγελοι και η αποστολή τους 
Jean Daniélou

Η κλασική πραγματεία αγγελολογίας του περίφημου πατρολόγου Jean Daniélou στην οποία εξετάζεται η πολύπλευρη αποστολή των αγγέλων: από την κοινοποίηση του Νόμου και την πνευματική προετοιμασία των εθνών, έως τη συμμετοχή τους στο σωτηριολογικό σχέδιο του Θεού και τον ρόλο τους τόσο στον λειτουργικό βίο της Εκκλησίας, όσο και στη ζωή κάθε πιστού ξεχωριστά. Το έργο καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία. Εντυπωσιακή είναι η χρήση πατερικών κειμένων και ο εύληπτος τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η περί αγγέλων διδασκαλία της Εκκλησίας μας.

Σχ. 14Χ24, Σελ. 174
Τιμή: 6€

     
  ΔΙΑΦΟΡΑ
  Δείτε το αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας στους Αγγέλους

     
 

Κατάστημα Εκκλησιαστικών Ειδών και Υφασμάτων «ΔΩΡΗΜΑ»