ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ιερομάρτυς 'Αγιος Πίος, Επίσκοπος Ρώμης
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Εκδόθηκε η μετάφραση στην ιταλική γλώσσα του πρωτότυπου έργου Ιερομάρτυς 'Αγιος Πίος, Επίσκοπος Ρώμης του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό τον τίτλο: «San Pio, Ieromartire, Papa di Roma, Introduzione Alle Figure Della Chiesa Antica». Ο συντάκτης του έργου τονίζει στο προλογικό σημείωμα της εκδόσεως:

Όταν κάποιος μελετά την εκκλησιαστική ιστορία και συγκεκριμένα την ιστορία της Αρχαίας Εκκλησίας, που διαγράφεται στις Κατακόμβες και τους διωγμούς, εκτός από το θαύμα και την προσδοκία της παρουσίας του Χριστού, βιώνει τον πόνο για τα προβλήματα της Εκκλησίας και τις διώξεις των ανθρώπων του Θεού, τις δυσχέρειες, τις οξειδώσεις του χρόνου, τους εγωισμούς, το σχίσμα που έφερε τη διαίρεση με αποτέλεσμα να ζήσουμε και να πληρώσουμε το τίμημα μιας δυτικής θεολογίας και των παραμέτρων της, που αλλοίωσε τον χαρακτήρα, τη διδασκαλία, το ήθος και το φρόνημα της Εκκλησίας.

Κατά τους χρόνους της ιστορικής πορείας της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο αναδείχθηκαν μορφές Αγίων που στόλισαν τη γη και τον ουρανό. Μορφές που για ιστορικούς και άλλους λόγους λησμονήθηκαν, διαθέτουν όμως την πλέον ισχυρή μαρτυρία της αγιότητος, του μαρτυρίου, της παραδόσεως και της συνειδήσεως της Εκκλησίας, και καταγράφηκαν σε λειτουργικά εορτολόγια, μαρτυρολόγια και κώδικες.

Μία από τις μορφές αυτές είναι του αγίου ιερομάρτυρος Πίου, Επισκόπου Ρώμης (140-155 μ.Χ.).

Ο άγιος Πίος, ως διάδοχος του αποστόλου Πέτρου, καθαίρεσε τα οχυρώματα της πλάνης, ανέτρεψε την ψευδή πίστη των εθνικών, πλήθυνε την παράταξη των Κατηχουμένων, αιχμαλώτισε στην υπακοή του Χριστού τα νοήματα των πολύθεων ειδωλολατρών και αγωνίστηκε για την αρχαία υγεία της ευσέβειας.

Εύχομαι η χάρη του Θεού, δια πρεσβειών του αγίου ιερομάρτυρος Πίου, να πλημμυρίζει τη ζωή των Χριστιανών με φως, χάρη, αλήθεια, ομορφιά, ανάπαυση, παρηγορία, χαρά, ειρήνη, και να τους ενισχύει στην έμπονη καθημερινή τους πορεία.

†Ο Φαναρίου Αγαθάγγελος
Γενικός Διευθυντής Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σελ.: 88, Σχ.: 15Χ24
Τιμή: 7 €

 

 

 

 

     
 ΠΟΛΥΜΕΣΑ