ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

 

 

Η Μητέρα του κόσμου Παναγία και η Χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Ο συγγραφέας στο α΄ μέρος του νέου έργου του παρουσιάζει με ευσύνοπτο, λυρικό και βαθύτατα θεολογικό λόγο τη σημασία της Παναγίας όχι μόνο στο μυστήριο της οικονομίας της σωτηρίας, όπως φαίνεται άλλωστε και από το όνομα Θεοτόκος (Μήτηρ Θεού), αλλά και στην λατρευτική ζωή και στην εικονογραφική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο β΄μέρος αναφέρεται στην αρχαία παράδοση της εικονογράφησης της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν από τον απόστολο Λουκά, μέχρι την μεταφορά της επί Βασίλισσας Ευδοκίας (460) από την Αντιόχεια στην Βασιλεύουσα και ακολούθως την εμφάνισή της (1382) στο Νόβγκοροντ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραδόσεις της ρωσσικής Εκκλησίας σχετικά με τα θαύματα της εικόνας του Τιχβίν κατά τη διάρκεια των πολέμων της Ρωσσίας με τη Σουηδία (18ος αι.) και του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Το βιβλίο κοσμείται από σπάνιας ομορφιάς τετράχρωμες εικόνες.

Τιμ.: 5€, Σελ.: 56, Σχ.:15x24

 

 

Αγία Παρθενομάρτυς Λουκία-Βίος και Μαρτύριο
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου,
Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κυκλοφόρησε το 2ο έργο της αφιερωμένης στους μάρτυρες των πρωτοχριστιανικών χρόνων σειράς «Μαθητεία στις μορφές της αρχαίας Εκκλησίας». Πρόκειται για την περίοδο των κατακομβών και των απηνών διωγμών, κατά την οποία αναρίθμητοι ήσαν εκείνοι που προτίμησαν την ομολογία της πίστεως στον Θεάνθρωπο και στην αιώνια ζωή, λαμβάνοντας έτσι τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. Το παρόν βιβλίο είναι αφιερωμένο στην παρθενομάρτυρα Αγία Λουκία (†304), η οποία χάρις στην θαυματουργή ίαση της μητέρας της κατά την προσκύνηση του ι. λειψάνου της αγίας Αγάθης, αποφάσισε να μοιράσει την μεγάλη περιουσία της στους αναξιοπαθούντες των Συρακουσών και να διαδόσει το μήνυμα του Ευαγγελίου. Ο μνηστήρας της την κατέδωσε ως χριστιανή στον άρχοντα της πόλης Πασχάσιο και υπέστη φρικτά μαρτύρια. Το σκήνωμά της, το οποίο φυλασσόταν κρυφά στις κατακόμβες της πόλης από τον φόβο των αράβων κατακτητών, μεταφέρθηκε στην Κων/πόλη το 1040, με την ανακατάληψη της Σικελίας από τους βυζαντινούς, ενώ μετά την άλωση της βασιλεύουσας (1204) από τους Σταυροφόρους μεταφέρθηκε στη Βενετία, στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Μείζονος. Η Αγία Λουκία θεωρείται από την Εκκλησία μας προστάτιδα των οφθαλμών, των οφθαλμιάτρων, κατά των ασθενειών της δυσεντερίας, των αιμορραγιών, του λάρυγγος, καθώς και των επιδημιών. Η μνήμη της τιμάται σε πολλές χριστιανικές χώρες.

Το βιβλίο κοσμείται από τετράχρωμες εικόνες και αγιογραφίες σπάνιας ομορφιάς. Ο συγγραφέας αφιερώνει το έργο του στην μνήμη και στις άγιες ψυχές των μοναζουσών Ανθούσης (Μαντά), Ηγουμένης Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου, Χριστοδούλης (Παπαθανασίου), Ηγουμένης Ι. Μονής Ιερουσαλήμ Δαυλείας και Φωτεινής (Ντέμου) Ηγουμένης Ι. Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Ακραιφνίου για όσα του εδίδαξαν κατά την ιερατική του διακονία στη Βοιωτία.

Τιμ. 5 €, Σελ. 64, Σχ. 15X24

 

 

 

 

 

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 

Ακολουθία Μεγάλης Τεσσαρακοστής μετά της θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων
(Αναθεωρημένη έκδοση)

Οι ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων μετά υμνολογικού παραρτήματος.

Τιμή: 10 €, Σ ελ. 312, Σχ.: 17x24

 

Οι ΚΔ΄ Οίκοι του Ακαθίστου Ύμνου

Οι ΚΔ΄ Οίκοι του Ακαθίστου Ύμνου κυκλοφορούνται στην καλαίσθητη αυτή έκδοση, ως πολύτιμο βοήθημα στους Ιερείς μας αλλά και σε κάθε ευσεβή χριστιανό.

Τιμή: 10€, Σελ.: 36, Σχ.: 20x28

 

Το Μέγα Απόδειπνον

Εγκόλπιο της εσπερινής Ακολουθίας, η οποία ψάλλεται Δευτέρα έως και Πέμπτη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς και τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη.

Τιμή: 2 €, Σελ.: 64, Σχ.: 10x13

 

Ο Μέγας Κανών

Ο Μέγας Κανών αποτελεί ένα εγερτήριο σάλπισμα που αποβλέπει στο να οδηγήσει τον άνθρωπο μέσα από τη συντριβή και τη μετάνοια κοντά στον Θεό. Η παρούσα μετάφραση προέρχεται από το έργο του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών (Κούτσα) «Αδαμιαίος Θρήνος-Ο Μέγας Κανών Ανδρέου του Κρήτης».

Τιμή: 2 €, Σελ.: 192, Σχ.: 10x14

 

Αδαμιαίος Θρήνος- Ο Μέγας Κανών αγ. Ανδρέου του Κρήτης
Μητρ . Ν. Σμύρνης Συμεών

Βιβλίο αφιερωμένο στον Μεγάλο Κανόνα του Αγίου Ανδρέου Κρήτης με κατατοπιστική εισαγωγή, μετάφραση στη νεοελληνική και θεολογικά σχόλια σε κάθε τροπάριο.

Τιμή: 10 €, Σελ.: 280, Σχ.:14x21

 

Ο Ιερομάρτυς ¶γιος Πίος, επίσκοπος Ρώμης
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Το έργο παρουσιάζει μία από τις εξέχουσες εκκλησιαστικές μορφές των πρώτων χριστιανικών αιώνων, τον άγιο ιερομάρτυρα Πίο, Επίσκοπο Ρώμης (140-155 μ.Χ.), ο οποίος χάρις στην πολύμορφη και πολύπτυχη διακονία του σε περίοδο διωγμών εδραίωσε την χριστιανική πίστη στο ποίμνιο της Ρώμης, αποδειχθείς έτσι διαχρονικό πρότυπο ποιμένος.

Τιμή: 7 €, Σελ.: 88, Σχ.: 15x24

 

Η Θεολογία του Ιουδαιοχριστιανισμού,
Jean Daniélou

Ο ερευνητής εξετάζοντας την απόκρυφη γραμματεία του Κουμράν και του Nag Hammadi σε παραλληλία με την χριστιανική γραμματεία του Α΄ αιώνα και των αρχών του Β΄ αναδεικνύει το κοινό υπόβαθρο σημιτικών καταβολών, το οποίο υιοθετήθηκε και από τους πρώτους χριστιανούς. Πρόκειται για μια μελέτη που βοηθάει τον αναγνώστη να εξοικειωθεί με το πνευματικό περιβάλλον της καινοδιαθηκικής εποχής και να εξηγήσει κάποιες δυσερμήνευτες μέχρι σήμερα πτυχές της δογματικής. (Μετάφραση στην ελληνική, Θεοφάνης Λ. Δρακόπουλος)

Τιμή: 20 €, Σελ.: 632, Σχ.: 15x22,5

 

Ο Μεγαλομάρτυς άγιος Γεώργιος
Αθηνάς Ντάσιου - Γιάννου, εικονογράφηση: Αθηνά Κοντογιάννη

Ο Βίος του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου παρουσιάζει με τρόπο εύληπτο για τους μικρούς μας φίλους τον βίο, τα θαύματα και το μαρτυρικό τέλος του αγίου. Το βιβλίο περιλαμβάνει το απολυτίκιο του αγίου σε μετάφραση και το δημοτικό τραγούδι για τον άγιο Γεώργιο που αποτελεί μέρος της λαϊκής μας παράδοσης.

Τιμή : 6 €, Σελ .: 64, Σχ .: 17x24

 
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
 
ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
 

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν
Τιμάμε την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους, τη Μάνα Παναγιά όλου του κόσμου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
 

Δείτε το αφιέρωμα στην Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής (17-23 Μαρτίου 2019)

 

 
Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστασίου

Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού
Τιμή: 10 €, Σελ.: 376, Σχ.: 15x22

Στην Αφρική
Τιμή: 10 €, Σελ.: 480, Σχ.: 15x22

Έως εσχάτου της γης
Τιμή: 10 €, Σελ.: 388, Σχ.: 15x22

Η λησμονημένη εντολή
Τιμή : 15€, Σελ.: 528, Σχ.: 15x22