ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΙΧΒΙΝ

 

 

 

 
 

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σάς προσκαλεί στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, ώρα 9η βραδινή, με την ευκαιρία της εορτής της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν, η οποία φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής.

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 9η βραδινή - Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας.

10.30-01.00 Όρθρος - Θεία Λειτουργία.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 7η απογευματινή - Ιερά Παράκληση - Εγκώμια εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον.

 
   
 
 
 

Tελετή λήξης των Σχολών Κατήχησης
και Εκμάθησης της Νοηματικής γλώσσας

Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Γεν. Διευθυντού του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου δήμου Αττικής η τελετή λήξης των Σχολών Κατήχησης και Εκμάθησης της Νοηματικής γλώσσας για το έτος 2019.    

Η τελετή άρχισε με προσφώνηση του προϊσταμένου του Γραφείου Κατηχήσεως και Νεότητος κ. Ιωάννη Βιδάλη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή του στο έργο της Κατήχησης, καθώς και τους συνεργάτες, τους διδάσκοντες των Σχολών, τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές.

 Στη συνέχεια, η χορωδία της σχολής Κατήχησης, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού βυζαντινής μουσικής και ψάλτου κ. Ηλία Φραγκάκη, έψαλε ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Ακολούθως, οι τελειόφοιτοι του Σεμιναρίου της Νοηματικής Γλώσσας απέδωσαν στην ελληνική νοηματική κείμενα από την Αγία Γραφή και την υμνολογία της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των αποφοίτων Σπουδαστών, κας  Aικατερίνης Γκουρβέλου και κ. Νίκου Σαλπέα, οι οποίοι εξήραν το επιτελούμενο έργο των Φροντιστηρίων, την θεολογική και εγκυκλοπαιδική παιδεία που έλαβαν, αλλά και τα πνευματικά οφέλη που αποκόμισαν, ευχαρίστησαν δε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και ολοκλήρωσή του.

Ακολούθησε η ομιλία του εκπροσώπου των καθηγητών, κ. Λαυρέντιου Δελλασούδα, Ομ. Καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.,  ο οποίος επαίνεσε τους σπουδαστές για το χρόνο που αφιερώνουν στις εκπαιδευτικές προσπάθειες της Αποστολικής Διακονίας έχοντας ως κίνητρο τη βοήθεια προς τον άνθρωπο, άνευ ανταλλαγμάτων. Τόνισε δε τη μεγάλη αξία της χριστιανικής διδασκαλίας περί ισότητας και της διακονίας της αγάπης και της φιλανθρωπίας μέσα στον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης, μία διακονία χωρίς υπερηφάνεια, ιδιοτέλεια, με ανοχή και αυτοθυσία.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου των δασκάλων της νοηματικής κ. Γεωργίου Μπλάζου, ο οποίος μίλησε για τη ζωή, την καθημερινότητα και τις δυσκολίες των κωφών, τις δυνατότητες μέσω της νοηματικής να παρακολουθούν τα Ιερά Μυστήρια και μαθήματα κατήχησης, την έφεση πολλών να μαθαίνουν τη νοηματική γλώσσα. Εξήρε επίσης το γεγονός ότι η Αποστολική Διακονία συμβάλλει με ένα ξεχωριστό τρόπο σ΄αυτήν την προσπάθεια, ενώ ευχαρίστησε τους σπουδαστές για τη συμμετοχή τους στα μαθήματα και  τους συντελεστές αυτού του έργου.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταβίβασε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου προς όλους τους τελειοφοίτους για την αγλαόκαρπο προσφορά τους στο χώρο της Εκκλησίας και στους παρισταμένους Καθηγητές και επισκέπτες. Aναφέρθηκε επίσης στο σπουδαίο κατηχητικό έργο που επιτελεί ο Ιεραποστολικός Οργανισμός της Αποστολικής Διακονίας μέσω των μαθημάτων της κατήχησης και της εκμάθησης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

Μίλησε επίσης για την έννοια της αγάπης προς το Θεό και τον άνθρωπο, η οποία προηγείται της πίστης και κατ΄επέκταση του έργου της Κατήχησης. Τόνισε ότι κάθε προσπάθεια στο κατηχητικό έργο και κάθε δυνατή βοήθεια προς τους συνανθρώπους – μέσα από την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας - πρέπει να στηρίζεται στη δύναμη της προσευχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων σπουδών και αναμνηστικών δώρων στους αποφοίτους των σχολών και με μικρή δεξίωση που δόθηκε στους όμορφους χώρους του Θεολογικού Φοιτητικού Οικοτροφείου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.