ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου |Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

Όσιος Λουκάς ο Στειριώτης  
Ζωής Κανάβα
(με εικονογράφηση Γιαννούλη Λυμπερόπουλου)

Σελ. 72, Σχ. 22Χ28, Τιμή 7 €

Μια νέα έκδοση, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έρχεται να συμπεριληφθεί στην ανανεωμένη σειρά των παιδικών βιβλίων που κυκλοφορούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το νέο βιβλίο, βασίζεται στο βίο του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, που διασκευάσθηκε ειδικά από την καταξιωμένη στην παιδική λογοτεχνία Ζωή Κανάβα, για να παρουσιάσει με γλαφυρότητα στους μικρούς μας φίλους τη ζωή του Οσίου, εξοικειώνοντάς τους ταυτόχρονα με θεμελιώδεις θεολογικές αλήθειες και ποιμαντικά διδάγματα που προκύπτουν από τον βίο του.

Στο διδακτικό έργο του κειμένου συμβάλλει και η άριστη εικονoγράφηση από τον Γιαννούλη Λυμπερόπουλο που δίδει μέσα από την εικόνα μια μοναδική μαρτυρία για διάφορες στιγμές της ζωής του αγίου στηρίζοντας αποτελεσματικά την αναγνωστική δυνατότητα των παιδιών.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έργων του αγιογράφου που υπάρχουν στην έκδοση, στο κεντρικό Βιβλιοπωλείο του Οργανισμού στην οδό Δραγατσανίου 2, από την Δευτέρα 3 Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο Γιαννούλης Λυμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Εικονογραφία (θεωρία και πράξη). Την τέχνη της βυζαντινής εικονογραφίας σπούδασε στη σχολή του αγιογράφου Δημητρίου Χατζηαποστόλου και κοντά στον δάσκαλο και αγιογράφο Γεώργιο Κόρδη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.