ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου |Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΜΑΘΗΣΕΩΣ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Στις δραστηριότητες του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας, που υλοποιούνται με τη Χάρη του Θεού, εντάσσεται και το Σεμινάριο Εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Σκοπός τoυ Σεμιναρίου είναι ο καταρτισμός και η εκπαίδευση των κληρικών και των λαϊκών συνεργατών του ποιμαντικού, κατηχητικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας αλλά και όσων ασκούν εκπαιδευτικό και κοινωνικό λειτούργημα, ώστε να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που στερούνται το χάρισμα της ακοής αλλά έχουν, με την πρόνοια του Θεού, αναπτύξει άλλο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας.

Η διάρκεια των σπουδών είναι διετής. Στη συνέχεια οι τελειόφοιτοι και οι γνωρίζοντες πολύ καλά τη νοηματική γλώσσα μπορούν να συμμετάσχουν στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα.

Ωράριο Λειτουργίας:
Τα μαθήματα γίνονται δύο ή τρεις φορές το μήνα, ημέρα Πέμπτη.

Έναρξη Μαθημάτων του εκπαιδ. έτους 2020 – 2021

Σας πληροφορούμε ότι το πρόγραμμα διδασκαλίας, άρχισε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου. Τα μαθήματα  γίνονται μέσω διαδικτύου, απαραίτητη δε προϋπόθεση η τοποθέτηση κάμερας στον υπολογιστή  και η χρήση του ηλεκτρ. ταχυδρομείου για την αποστολή των συνδέσμων παρακολούθησης των μαθημάτων. Μέσω δε του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λαμβάνετε την ύλη του μαθήματος.

Για την καλύτερη εμπέδωση των μαθημάτων, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα θα δημιουργηθούν τρία τμήματα για το Α΄έτος και οι Σπουδαστές θα μπορείτε να παρακολουθήσετε όποιο επιθυμείτε.

Οι δε ώρες των τμημάτων του Α΄ έτους θα είναι οι εξής:
Α΄ 3.15 μ.μ. έως 4.05,
Β΄ 4.15 μ.μ. έως 5.05,
Γ΄ 5.20μ.μ. έως 6.10.

Το Β΄έτος θα αρχίζει στις 6.20 μ.μ. και το Επιμορφωτικό 7.50 μ.μ.

Σύνδεσμοι για την παρακολούθηση μαθημάτων 22/04/2021

Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε:

  • α. στο Γραφείο Κατηχήσεως στα τηλ. 210 7272347, 210 7272348,
  • β . στο email: katixisi@apostoliki-diakonia.gr
  • γ. στο facebook της Αποστολικής Διακονίας

και να λαμβάνετε πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.apostoliki-diakonia.gr, στην ενότητα Ποιοι είμαστε – Τομέας Κατηχήσεως και Ορθοδόξου Μαρτυρίας, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εκπαιδευτικές – κατηχητικές δραστηριότητες του Γραφείου Κατηχήσεως.


Από το Γραφείο Κατηχήσεως και Νεότητος

Διάγραμμα Λειτουργίας:
Το πρόγραμμα σπουδών του Σεμιναρίου περιλαμβάνει κατ' έτος τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Α' έτος: Στο πρώτο έτος σπουδών παρέχονται βασικές γνώσεις της Νοηματικής Γλώσσας. Οι βασικές αυτές γνώσεις και τα στοιχεία της ελληνικής Νοηματικής δίδονται από θεωρητικής πλευράς μέσω του σκιτσογραφημένου λεξιλογίου της ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και από πρακτικής με τη βοήθεια των χειρομορφών.

Β' έτος: Στο δεύτερο έτος παρέχονται βασικές γνώσεις της Νοηματικής Γλώσσας και γνώσεις που έχουν άμεση σχέση με την Κατηχητική Διδασκαλία της Εκκλησίας. Η περιγραφή και η ανάλυση των παραπάνω γνώσεων δίδονται μέσω κάποιου βασικού λεξιλογίου της νοηματικής και με τη βοήθεια των χειρομορφών.

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα:
Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα δίδεται η δυνατότητα καλύτερης κατανόησης και εμπέδωσης των διδαχθέντων και διδασκομένων γνώσεων, με έμφαση στην Κατηχητική Διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Διδάσκονται στη νοηματική γλώσσα ιερά αναγνώσματα της Αγίας Γραφής, κείμενα από την υμνολογία της Εκκλησίας μας και η απόδοση της Θείας Λειτουργίας. Η περιγραφή και η ανάλυση των βασικών στοιχείων της κατηχητικής διδασκαλίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διδακτική μέθοδο που ερφαμόζεται και για το Β΄ Ετος.

Πληροφορίες:

Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε:
α. στο Γραφείο Κατηχήσεως στα τηλ . 210 7272347, 210 7272348,
β. στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: katixisi@apostoliki-diakonia.gr
γ. στο facebook της Αποστολικής Διακονίας https://www.facebook.com/apostoliki.diakonia και να λαμβάνετε πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.apostoliki-diakonia.gr.

Ύλη Α Έτους
Σημειώσεις (μέρος Α)
Ύλη Β Έτους
Σημειώσεις
Ύλη Επιμόρφωσης
Εορτή Υπαπαντής
Κυριακή προ των Φώτων
Ύμνοι Δωδεκαημέρου
Η παραβολή του Ασώτου Υιού
Ο Ύμνος της Αγάπης
Κείμενα του Ακάθιστου Ύμνου
'Υμνοι του Μεγάλου Αποδείπνου
Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδας

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.