ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Σπουδαστριών και Σπουδαστών, ο Αγιασμός του Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας, στην αίθουσα τελετών του Ιεραποστολικού Οργανισμού στη Μονή Πετράκη, επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής περιόδου. Την Aκολουθία τέλεσε ο εκπροσωπών τον Θεοφιλέστατο Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Eπίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, πρωτοπρ. Λεωνίδης Ψαριανός, Διευθυντής Διοικητικού - Οικονομικού. Τους δε ύμνους με τη συμμετοχή των Σπουδαστών έψαλε ο καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής κ. Ηλίας Φραγκάκης.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο π. Λεωνίδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, μεταφέροντας την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τις ευχές του Θεοφιλεστάτου Γενικού Διευθυντού, για υγεία, δημιουργικότητα και πνευματική πρόοδο προς όλους τους συντελεστές αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Αποστολικής Διακονίας, και ιδιαιτέρως, "στην ψυχή του Φροντιστηρίου", στους Σπουδαστές του. Τόνισε την αναγκαιότητα - στις δύσκολες εποχές των αμφισβητήσεων που ζούμε - της ύπαρξης και λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων, ως υγιούς πυρήνα του ενοριακού έργου με κέντρο το Χριστό. Ακολούθως επεσήμανε την ανάγκη ο κατηχητής να εμφορείται στο διακόνημα της κατήχησης από τα ιδεώδη της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας, του παραδείγματος και τέλος της θυσίας για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού έργου. Μετά την ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Κατηχήσεως από τον κ. Ιωάννη Βιδάλη, ο οποίος έχει την επιμέλεια της λειτουργίας των Σεμιναρίων, η τελετή έκλεισε με την παράθεση κερασμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι για όλα τα σεμινάρια της Αποστολικής Διακονίας μπορούν: α. να απευθύνονται στο Γραφείο Κατηχήσεως στα τηλ. 210 7272347, 210 7272348, β. να αποστέλουν e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: katixisi@apostoliki-diakonia.gr και γ. να λαμβάνουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.apostoliki-diakonia.gr, στην ενότητα: Ποιοί είμαστε - Τομέας Κατηχήσεως και Ορθοδόξου Μαρτυρίας, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εκπαιδευτικές - κατηχητικές δραστηριότητες του Γραφείου Κατήχησης.