ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Συνάντηση στελεχών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Κέντρου Στηρίξεως της Οικογενείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον Πάπα Φραγκίσκο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Ενότητα των Χριστιανών την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου με στελέχη της Αποστολικής Διακονίας και του ΚΕ.Σ.Ο. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος συμμετέχει στην επίσκεψη προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το σπουδαίο πολιτιστικό έργο της Αποστολικής Διακονίας. Ο πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε εγκάρδια τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο οποίος του μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, των μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Αποστολικής Διακονίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.Σ.Ο., καθώς και των στελεχών και συνεργατών των δύο Οργανισμών.

Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στον πάπα Φραγκίσκο ένα κουτί θυμίαμα, λέγοντας ότι το χρώμα του είναι μπλε και συμβολίζει το χρώμα του ουρανού της πατρίδας μας, ενώ το περιεχόμενό του την πνευματικότητα του ελληνικού λαού. Ακόμη, του προσέφερε ένα δένδρο ελαίας, σύμβολο της ειρήνης του Θεού και του κόσμου. Τέλος, επέδωσε στον Ποντίφικα την μεταφρασμένη στην ιταλική νέα του μελέτη για τον άγιο Μάρτυρα Πίο Α΄, επίσκοπο Ρώμης, ο οποίος μαρτύρησε το 155 μ. Χ. Ο Πάπας εξέφρασε την συγκίνησή του για το πρωτότυπο αυτό πόνημα. Τα στελέχη του ΚΕ.Σ.Ο. προσέφεραν στον Ποντίφικα αντίγραφο προτομής από το μουσείο της Ακροπόλεως, καθώς και έναν τόμο με τις δραστηριότητες του ΚΕ.Σ.Ο. μεταφρασμένο στην αγγλική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην εκφώνησή του εξήρε το έργο της Αποστολικής Διακονίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από την οικουμενική του προοπτική, ενώ ταυτόχρονα αναφερόμενος στο έργο του ΚΕ.Σ.Ο. τόνισε ότι η Εκκλησία συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις στον θεσμό της οικογενείας, ο οποίος αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας. Παράλληλα, παρακάλεσε τον Θεοφιλέστατο να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με την ευκαιρία συμπληρώσεως ένδεκα χρόνων στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε αυτήν τη διμερή πολιτιστική συνεργασία, η οποία έχει προσλάβει πνευματικές διαστάσεις μέσα από την προβολή της κοινής κληρονομιάς της Εκκλησίας των Μαρτύρων, ένα γεγονός που ενδυναμώνει το κήρυγμα του Ευαγγελίου σε μία αποϊεροποιημένη εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα οι νέοι, διψούν για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη του Θεού. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο κ. Αλέξανδρος Κουγιού, πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό, ο κ. Παναγιώτης Πάρτσος, πρέσβης του Υπουργείου Εξωτερικών, ο π. Andrea Palmieri, Υπογραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, ο Υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Αποστολικής Διακονίας κ. Άρης-Δημήτριος Μυλωνάς, ο κ. Χρήστος Παλασκώνης, καθηγητής της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. κ. Μαίρη Πίνη.

 

 

 

 

 

     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι φωτογραφίες είναι από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ρομφαία»
και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους