Ι. ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΙΧΒΙΝ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τιμάμε την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους,
τη Μάνα Παναγιά όλου του κόσμου»

Λειτουργικές Συνάξεις

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, θα τελεσθεί στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής η Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών (7-8.30 απόγευμα) ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν της Ρωσίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία των Χαιρετισμών

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, θα τελεσθεί στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία (7-10.30 πρωϊνή) προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαῒδος κ. Εμμανουήλ και του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος. Θα ψάλλει Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ηλία Ρεδιάδη -Τούμπα.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Θεία Λειτουργία

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, θα τελεσθεί στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου (7-9 απόγευμα) ενώπιον της ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν της Ρωσίας και θα γίνει η τελετή εναποθέσεως της ιεράς Εικόνος της Παναγίας στο θρονί της, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου. Θα ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός Ψαλτριών Γυναικών υπό τη διεύθυνση της Χοράρχου κας Νεκταρίας Καραντζή.

Ο Ηλίας Ρεδιάδης -Τούμπας είναι Θεολόγος, ειδικευμένος επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Λειτουργική Θεολογία και έχει πάρει master στην Εκκλησιαστική Μουσική.   Με χορωδιακά σχήματα έχει παρουσιάσει το ελληνόφωνο εκκλησιαστικό μέλος σε χώρες του εξωτερικού όπως, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Τουρκία και Μεγ. Βρετανία. Είναι Πρωτοψάλτης και Χοράρχης του Βυζαντινού χορού του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίσης, είναι ιδρυτής και Διευθυντής της Πρότυπης Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής, «ΦΟΡΜΙΓΞ», καθώς και της Εκκλησιαστικής Χορωδίας Αθηνών, «Κάντορες». Το ρεπερτόριό της συνίσταται από μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Μουσικής από τον 14ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Ο Βυζαντινός χορός, υπό τη διεύθυνση του κ. Ηλία Ρεδιάδη -Τούμπα

Η  Νεκταρία Καραντζή  είναι  Ελληνίδα   Ψάλτρια  και τραγουδίστρια  παραδοσιακής μουσικής . Είναι η πρώτη γυναίκα Ψάλτρια στην Ελλάδα, η οποία έχει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της και ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών, ως ιεροψάλτρια , από τα 9 χρόνια της. Η φωνή της έχει ταυτιστεί με τη  Βυζαντινή Εκκλησιαστική Τέχνη  και έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, στον ορθόδοξο κυρίως κόσμο, όπου κυκλοφορεί η δισκογραφία της, ως μία από τις αντιπροσωπευτικές φωνές του βυζαντινού εκκλησιαστικού μέλους. Μέσα από καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζει προγράμματα αφιερωμένα στη Βυζαντινή Υμνωδία και έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως η  «ιδανική υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της Αρχέγονης Παράδοσης» .

 

Οι Ψάλτριες με την Χοράρχη τους κα Νεκταρία Καραντζή

  • Δείτε το video της υποδοχής της εικόνaς της Παναγίας του Τιχβίν.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ    
 

Παναγία η Μητέρα του κόσμου και η Χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Ο συγγραφέας στο α΄ μέρος του νέου έργου του παρουσιάζει με ευσύνοπτο, λυρικό και βαθύτατα θεολογικό λόγο τη σημασία της Παναγίας όχι μόνο στο μυστήριο της οικονομίας της σωτηρίας, όπως φαίνεται άλλωστε και από το όνομα Θεοτόκος (Μήτηρ Θεού), αλλά και στην λατρευτική ζωή και στην εικονογραφική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο β΄μέρος αναφέρεται στην αρχαία παράδοση της εικονογράφησης της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν από τον απόστολο Λουκά, μέχρι την μεταφορά της επί Βασίλισσας Ευδοκίας (460) από την Αντιόχεια στην Βασιλεύουσα και ακολούθως την εμφάνισή της (1382) στο Νόβγκοροντ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραδόσεις της ρωσσικής Εκκλησίας σχετικά με τα θαύματα της εικόνας του Τιχβίν κατά τη διάρκεια των πολέμων της Ρωσσίας με τη Σουηδία (18ος αι.) και του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Το βιβλίο κοσμείται από σπάνιας ομορφιάς τετράχρωμες εικόνες.

Τιμ.: 5€, Σελ.: 56, Σχ.:15x24