ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 
 

 

Η ζωή και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου  
Συμεών του Μεταφραστού
(Εισαγωγή-Μτφρ-Σχόλια Γ. Παπαδημητρόπουλου)

Ο συγγραφέας αποδίδει στη νεοελληνική γλώσσα το Βίο του αγίου Νικολάου, που έγραψε πριν από χίλια περίπου χρόνια ο περίφημος βυζαντινός αγιολόγος Συμεών ο Μεταφραστής και περιλαμβάνεται στον 116ο τόμο της Ελληνικής Πατρολογίας του Migne.

Σελ.: 112, Σχ.: 14 x 21, Τιμή: 2 €

 

Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως  
Τόμοι Α΄& Β΄  
Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας & Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα

Το δίτομο αυτό έργο του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας & Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα για τον βίο του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί επισφράγισμα της αγάπης και του οφειλομένου σεβασμού του συγγραφέως προς τον αοίδιμο ιεράρχη, αλλά και μία εμβριθή μελέτη, μία πραγματική «εγκυκλοπαίδεια», στην οποία παρουσιάζονται άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές του βίου του Αγίου, η πολυδιάστατη διακονία του και η ακλόνητη πίστη του, ακόμη και κατά τις διώξεις τις οποίες υπέστη. Ο «Άγιος του 20ου αιώνα» με τον κατά Χριστόν βίο του κατέστη διαχρονικό πρότυπο ευσεβείας, αγιότητας και φιλανθρωπίας. Την δίγλωσση αυτή έκδοση (στην ελληνική και στην αγγλική), η οποία γίνεται με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών από την οσιακή κοίμησή του το 2020, την προλογίζουν η Α. Θ. Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερὠνυμος.

Ελληνική έκδοση
Α΄ Τόμ. Σχ. 17Χ24, σελ. 576, Τιμ. 12€
Β΄ Τόμ. Σχ. 17Χ24, Σελ. 544 Τιμ. 12€

Αγγλική έκδοση
Α΄ Τόμ. Σχ. 17Χ24, Σελ. 560, Τιμ. 12€
Β΄ Τόμ. Σχ. 17Χ24, Σελ. 688, Τιμ. 12€

 

 

 

 

Φιλοθέη Μπενιζέλου η Αθηνιώτισσα  
Δημήτρη Φερούση

Ο βίος της Αγίας της Ρωμιοσύνης, η οποία δώρησε την περιουσία της στους εμπερίστατους και αναξιοπαθούντες και εξαγόρασε χριστιανούς αιχμαλώτους, συνεχίζοντας έτσι την κραταιά παράδοση του μεταβυζαντινού μοναχισμού και χαλυβδώνοντας την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

Σελ. 288, Σχ. 14Χ21, Τιμ. 7€

 

Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2020

Τα   Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2020   περιέχουν τις διατάξεις του μηνολογίου 2020 και την κανονική οργάνωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εφέτος είναι αφιερωμένα στον Άγιο Νεκτάριο, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, επί τη συμπληρώσει 100 χρόνων από την κοίμησή του.

Σχ. 14Χ21, Σελ. Τιμ. 27€.

 

Ημεροδείκτης τοίχου έτους 2020

Ο Ημεροδείκτης τοίχου περιέχει εορτολόγιο του έτους 2020 και μηνύματα για την εορτή κάθε ημέρας ή θέματα που αφορούν τη χριστιανική ζωή. Κοσμείται με τετράχρωμη εικόνα της «Υπεραγίας Θεοτόκου, Μητρός του Θεού, με τον Χριστό ευλογούντα εντός του Αγίου Ποτηρίου».

Σχ.: 21 x 29, Τιμ. 4€

 

Επετηρίδα 2020  
Ημερολόγιο τσέπης

Η Επετηρίδα του 2020 περιέχει το εορτολόγιο του έτους, σημειωματάριο, τηλεφωνική ατζέντα, τις περιόδους νηστείας και χρήσιμες εκκλησιαστικές πληροφορίες. Εφέτος είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, επί τη συμπληρώσει 100 χρόνων από την κοίμησή του.

Σχ : 8,5 x 13,5, Σελ.:120 Τιμ. 1€

 

Απαντήσεις σε λειτουργικές απορίες, τόμος Β΄  
Ιωάννου Μ. Φουντούλη

Επανεκδόθηκε με νέα στοιχειοθεσία ο Β΄ τόμος της κλασικής πλέον σειράς « Απαντήσεις σε λειτουργικές απορίες» του εγκρίτου λειτουργιολόγου Ι. Μ. Φουντούλη. Πρόκειται για εύληπτες και σύντομες απαντήσεις σε προκύπτοντα από την λειτουργική πράξη της Εκκλησίας ερωτήματα. Ο μελετητής δίδει απαντήσεις στηριζόμενος στην ιστορία, την θεολογία, την λειτουργική πράξη και παράδοση από τους αποστολικούς χρόνους έως τις ημέρες μας, ενώ ταυτόχρονα παραθέτει πλούσια αγιογραφικά, υμνολογικά στοιχεία και αναφορές στην χριστιανική τέχνη και την αισθητική της λατρείας. Πρόκειται για ένα απαραίτητο για κάθε πιστό και ιερέα εγχειρίδιο της λειτουργικής.

Σελ. 440, Σχ. 14Χ21, Τιμ. 15€

   
 
 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας

 

Διαβάστε ξενόγλωσσα άρθρα στην ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη «Πορφυρογέννητος» της ιστοσελίδας μας