ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    
 

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμπαραστεκόμενη στον λαό μας, προσφέρει όλα τα βιβλία των εκδόσεών της, με έκπτωση 50% και ταχυδρομική αποστολή κατ’ οίκον.

Μένουμε σπίτι, συντροφιά με ένα βιβλίο!

Για τις ηλεκτρονικές σας παραγγελίες  μπείτε στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο
Για τηλεφωνικές παραγγελίες: Τηλ.  210 8161544
Για αγορές των ψηφιακών μας βιβλίων

 

 

 
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ    
 


Νομοκανονικές Απαντήσεις σε ερωτήματα εξωτερικής ιεραποστολής, τομ. Γ΄
Παναγιώτου Ι. Μπούμη, Ομοτ. Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γ΄ τόμος του σειράς «Νομοκανονικές απαντήσεις σε ερωτήματα Εξωτερικής Ιεραποστολής» του γνωστού κανονολόγου και Ομοτ. Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών, Π. Ι. Μπούμη, περιλαμβάνει νομοκανονικές απαντήσεις επί σχετικών θεμάτων, οι οποίες είχαν δημοσιευθεί παλαιότερα στο περιοδικό της Αποστολικής Διακονίας «Πάντα τα Έθνη». Το έργο αποτελεί ένα χρήσιμο  νομοκανονικό εγχειρίδιο για όσους ασχολούνται με θέματα Ιεραποστολής.

Σχ. 14Χ21, Σελ. 104, Τιμ. 3€ 1,5€.


 

Οι Δώδεκα Μαθηταί και Απόστολοι του Ιησού Χριστού
Χρήστου Σπ. Βούλγαρη, Ομοτ. Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών

Έργο το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή βιβλιογραφία, καθώς λίγοι  καινοδιαθηκολόγοι πραγματεύτηκαν με επιστημονικό τρόπο τη δράση των Δώδεκα μαθητών του Ιησού, ήτοι των αυτηκόων μαρτύρων του κηρύγματος του Θεανθρώπου, οι οποίοι ανέλαβαν και την αποστολή της διαδόσεως του Ευαγγελίου, γι’ αυτό ονομάσθηκαν Απόστολοι. Ένα μνημειώδες μελέτημα των πρώτων ηρωικών χρόνων της Εκκλησίας με πλούσια ιστορικά και βιβλιογραφικά στοιχεία για τον ερευνητή της εποχής Κ. Διαθήκης.

 Σχ. 17Χ24, Σελ. 352, Τιμ. 8€ 4€.

 

Η Κυριακή προσευχή
Γεωργίου Π. Πατρώνου

Συνοπτική ερμηνευτική προσέγγιση της Κυριακής Προσευχής (Πάτερ Ημών), την οποία έκανε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και παρέδωσε στους αποστόλους, από τον Ομ. Καθηγ. Πανεπιστημίου και Καινοδιαθηκολόγο Γ. Π. Πατρώνο. Πρόκειται για την προσευχή ενότητας του όλου πληρώματος της Εκκλησίας, με την οποία κάθε πιστός εκζητά το έλεος του Θεού-Πατρός μετά το μυστήριο της Αγίας Αναφοράς και πριν από την μετοχή στα Τίμια Δώρα. Η ερμηνεία των λόγων της προσευχής καταδεικνύει το μεγάλο θεολογικό της βάθος, την λειτουργία της ως βασική κατήχηση των νεοφωτίστων κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, αλλά και το σωτηριολογικό και εσχατολογικό της βάθος.

Σχ. 14Χ21, Σελ. 104, Τιμ. 4€ 2€.

 

Η Αποκάλυψη του Ιωάννου
Γεωργίου Π. Πατρώνου

Μία πρωτότυπη παρουσίαση του ιερού κειμένου της Αποκάλυψης από τον Ομ. Καθηγ. Πανεπιστημίου και Καινοδιαθηκολόγο Γ. Π. Πατρώνο. Στο έργο παρουσιάζονται οι νέες ερμηνευτικές τάσεις, ο σύγχρονος αποκαλυπτισμός και οι ενθουσιαστικές τάσεις, ενώ ταυτόχρονα το κείμενο αναλύεται υπό το πρίσμα της αποκαλυπτικής γραμματείας της εποχής και της πατερικής παράδοσης. Στα δύο τελευταία κεφάλαια του έργου αναλύεται ο όρος «Αντίχριστος» και η συμβολική αριθμολογία της Αποκάλυψης.

Σχ. 14Χ21, Σελ. 152, Τιμ. 5€ 2,5€.

     
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

 
 

Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς-
Η ιστορία του Ακανθίνου Στεφάνου

Mητροπολίτου  Φαναρίου Αγαθαγγέλου, Δρος Θεολογίας, 
Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας


Αναφορά στον ακάνθινο στέφανο γίνεται στα Συνοπτικά Ευαγγέλια και ειδικότερα στον Ματθαίο (27, 27-29), στον Μάρκο (15, 16-18), αλλά και στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (19, 2-5). Ομοίως και Πατέρες της Εκκλησίας, όπως ο Μέγας Αθανάσιος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Κύριλλος Αλεξανδρείας και ο Ωριγένης γράφουν περί του ακανθίνου στεφάνου. Τι απέγινε όμως μετά τον θάνατο του Ιησού; Παραλήφθηκε από τους Αποστόλους, από τον Νικόδημο, από τον Ιωσήφ της Αριμαθείας ή από κάποιον άλλον μαθητή Του; Καμμία αρχαία μαρτυρία δεν απαντά στο ερώτημα, με εξαίρεση ένα αρμενικό χειρόγραφο, το οποίο χρονολογείται το 1227, όπου αναφέρεται ότι δύο κομμάτια του ακανθίνου στεφάνου μεταφέρθηκαν από τον Ευαγγελιστή Μάρκο αρχικά στην Ισπανία και ακολούθως στη Βενετία. Ο Απόστολος Θαδδαίος τα εναπέθεσε αργότερα στην Αρμενία, στην περιοχή Zarevante. Ο στέφανος παρέμεινε στη συνέχεια στον «βράχο» επί του οποίου μαρτύρησε ο Απόστολος.
Η νέα ιστορική και πρωτότυπη μελέτη του Πανιερ. Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου εξετάζει τα ιστορικά δεδομένα και τις μαρτυρίες για τον ακάνθινο στέφανο. Πρόκειται για επιμελημένη ιστορική μελέτη, η οποία εμπλουτίζεται από πολλές καλαίσθητες εικόνες.


Σχ. 12Χ21, Σελ. 80, Τιμ. 4€ 2€.



 

Ιερά Σύνοψις

Ακολουθίες του ημερονυκτίου, εορτών του όλου ενιαυτού, τα Άγια Πάθη και πλήρες εορτολόγιο.

Σελ.:776, Σχ.: 12x16, Τιμ. 11€ 5,5€.

 

Το τέλος ενός θρύλου   
Αγγελικής Νικολοπούλου

H ιστορία της μικρής Άρτεμης, την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής, που απαγάγεται από τον Αλήμπεη για να αρχίσει η περιπέτειά της, παράλληλα με κείνη του ξεριζωμένου Ελληνισμού, που κορυφώνεται με το μαρτυρικό τέλος του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου. Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η Λυδία Δημακοπούλου.

Σελ.:194, Σχ.: 21x25, Τιμ. 7€ 3,5€

 

Γρηγόριος Ε' - Ο μαρτυρικός Πατριάρχης
Αθηνάς Ντάσιου – Γιάννου
Εικονογράφηση: Αθηνά Κοντογιάννη

Ο βίος του εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε΄, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τους Οθωμανούς δυνάστες την αυγή της Επαναστάσεως της Εθνικής παλιγγενεσίας. Οι μικροί φίλοι μας θα γνωρίσουν αυτήν την εμβληματική μορφή του Έθνους και της Ορθοδοξίας που συνδύασε την βαθύτατη χριστιανική πίστη με τη θυσιαστική προσφορά του στον καταπιεσμένο Ελληνισμό της εποχής.

Σελ.:48, Σχ.:17 x 24, Τιμ. 6€ 3€.

 

Όσιος Λουκάς ο Στειριώτης
Ζωής Κανάβα

Το νέο έργο της καταξιωμένης στην παιδική λογοτεχνία Ζωής Κανάβα, σε εικονογράφηση Γιαννούλη Λυμπερόπουλου, παρουσιάζει για τους μικρούς μας φίλους τη ζωή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη με τη γνωστή λογοτεχνική της γλαφυρότητα, εξοικειώνοντάς τους ταυτόχρονα με θεμελιώδεις θεολογικές αλήθειες και ποιμαντικά διδάγματα που προκύπτουν από τον βίο του Οσίου.

Σελ. 72, Σχ. 22Χ28, Τιμή 7€ 3,5€

ΆΡΘΡΟ    
 

Ιωάννου Μ. Φουντούλη,  Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ο σύγχρονος άνθρωπος
 

 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ    
 

 

Δείτε το αφιέρωμα στη Μεγάλη Σαρακοστή

 
 

 

 

Δείτε το αφιέρωμα στο 1821