ΚΥΡΙΑΚΗ Δ' ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 10 ΜΑΪΟΥ 2020
ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΦΑΝΑΡΙΟΥ κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ
ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ

Οι Άγιοι, που διέλαμψαν στη νήσο Εύβοια, είναι οι:

1. Απόστολος Παύλος,
2. Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε,
3. Όσιος Γεράσιμος ο Σιναΐτης,
4.  Όσιοι Δανιήλ και Ευθύμιος,
5. Όσιος Δαυίδ ο Γέρων,
6. Όσιος Νικόλαος ο Σικελιώτης,
7. Όσιος Γρηγόριος ο εν Στρογγυλή των Λιχάδων,
8. Όσιος Ιωσήφ ο Ευβοεύς,
9. Όσιος Σάββας ο Νέος ο εν τω Άθω,
10. Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος,
11. Όσιος Συμεών ο ανυπόδητος και μονοχίτων,
12. Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης,
13. Όσιος Χριστόδουλος ο εν Πάτμω,
14. Όσιος Ιερόθεος ο Ιβηρίτης,
15. Όσιος Νήφων,
16. Όσιος Νεόφυτος,
17. Όσιος Ιάκωβος ο Νέος,
18. Όσιος Πορφύριος, 
19. Οσιομάρτυς Γεράσιμος ο Μεγαλοχωρίτης,
20. Οσιομάρτυς Θεοφάνης,
21. Ιερομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός,
22. Άγιος Τιμόθεος, Επίσκοπος Ευρίπου,
23. Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως,
24. Άγιος Ρηγίνος, Επίσκοπος Σκοπέλου, ο Λεβαδεύς,
25. Άγιος Θεοφύλακτος, Αρχιεπίσκοπος Βουλγαρίας, ο Χαλκιδεύς,
26. Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης, Μητροπολίτης Αθηνών,
27. Άγιος Άνθιμος, Επίσκοπος Αθηνών και Ευρίπου και Πρόεδρος Κρήτης,
28. Άγιος Μεθόδιος, Επίσκοπος Ολύμπου. 

Μπορείτε να προσευχηθείτε μαζί μας παρακολουθώντας σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία στην ιστοσελίδα www.orthodoxia.info και στο facebook της Αποστολικής Διακονίας. Έναρξη μεταδόσεως 07.45.

 

 
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ    
 

Επιστολή των αγωνιζομένων Ελλήνων προς τους ηγεμόνες της Ευρώπης κατά το 1821

Η Επιστολή που απέστειλαν οι αγωνιζόμενοι Έλληνες προς το Συμβούλιο της Βερόνας (1822), στην οποία παρουσιάζουν με ανάγλυφο τρόπο τα δεινά του Ελληνικού Λαού και τους λόγους της Επαναστάσεως. Το κείμενο, το οποίο διέσωσε ο ιστορικός Σπυρίδων Ζαμπέλιος, αποτελεί κυριολεκτικά ομολογία πίστεως και επισημαίνει το δίκαιο του Αγώνα. Η Αναφορά, που είναι γραμμένη στην αρχαία αττική διάλεκτο, αποδόθηκε στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και μεταφράσθηκε στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα από συνεργάτες της Αποστολικής Διακονίας με σκοπό να αποσταλεί σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις Ηγεσίες των Ευρωπαϊκών και Χριστιανικών Χωρών.

Σχ. 21x24, Σελ. 90, Τιμ.7€

 

 
 

 

Κύριλλος και Μεθόδιος - Οι Έλληνες Μακεδόνες Ιεραπόστολοι από τη Θεσσαλονίκη
Δημήτρη Φερούση

Η Γ΄ επαυξημένη και αναθεωρημένη έκδοση του κλασικού πλέον έργου, αφιερωμένου στους δύο αδελφούς αγίους και ιεραποστόλους του σλαβικού κόσμου. Οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος δια της χάριτος του αγίου Πνεύματος και με τη βοήθεια των μαθητών τους όχι μόνο διέδωσαν το Ευαγγέλιο στα σλαβικά έθνη, αλλά επιπλέον δημιούργησαν το πλούσιο πολιτιστικό τους υπόβαθρο. Ένα σύντομο, περιεκτικό και ταυτόχρονα διαφωτιστικό έργο για το βίο των αγίων Ιεραποστόλων που απεύθυνεται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Σχ. 14Χ21, Σελ.168, Τιμ.5€.

 

 
 

Η Θεολογία της χαράς στην Καινή Διαθήκη- Με αναφορές για μία ορθόδοξη θεώρηση του βιώματος της χαράς στην πνευματική ζωή
Γεωργίου Π. Πατρώνου, Ομοτ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το ίδιο το μήνυμα του Ευαγγελίου αποτελεί ελπίδα και χαρά για το παρόν και τα έσχατα του επιγείου βίου. Η Ανάσταση και η Ανάληψη του Κυρίου, η καταπάτηση δηλ. του θανάτου, σημαίνει επικράτηση της ζωηφόρου χαράς και της ελπίδας για το aνθρώπινο γένος ότι στα έσχατα μάς προσμένει ο Κύριος και ο Σωτήρας μας. Μία αισιόδοξη μελέτη που στην εποχή της απογοήτευσης, της θλίψης και της κατήφειας που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο έρχεται να μάς υπενθυμίσει το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελίου.

Σχ. 12Χ21Σελ. 200, Τιμ.5€

 

 

 

 

«Agenda - Πάνθεον του 1821», 
εβδομαδιαίο πολυτελές συλλεκτικό ημερολόγιο του 2021

Συλλεκτικό ημερολόγιο του 2021 στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, διακοσμημένο με περίφημα έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων (Νικολάου Γκύζη, Θεοδώρου Βρυζάκη, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Ευγένιου Delacroix, Louis Dupré, Xydacobe, Ivan Aivazovsky, Georg Perlberg, Ary Scheffer, Gosse Nicolas Louis Francois, Claude Pinet, Henri Auguste, César Lock, Luigi Lipparini, Donato Francesco de Vivo και Peter von Hess), που χάραξαν στην εθνική μνήμη και την παγκόσμια ιστορία τις μορφές των Ηρώων και γεγονότα που διδάσκουν την παγκόσμια κοινότητα. Στη σελίδα κάθε εβδομάδος αναγράφεται ένα απόφθεγμα Αγωνιστών, ιστορικών, ποιητών για τη συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), ως και η καθημερινή μνήμη των Νεομαρτύρων που εορτάζουν (επιμέλεια Μητρ. Φαναρίου Αγαθαγγέλου).

Σχ.: 30Χ21, Τιμ.   20€