ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ  
ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 26ης ΜΑΪΟΥ 2020

Γιορτάζουμε την Ανάσταση!


Η Απόδοση του Πάσχα είναι γιορτή ευφροσύνης και πανήγυρις πανηγύρεων. Ποτέ άλλοτε δεν σκιρτά η ψυχή τόσο πολύ, όσο τη νύχτα της Αναστάσεως. Χαιρόμαστε για το θρίαμβο του Αναστάντος Κυρίου! Θρίαμβος της ζωής κατά του θανάτου! Του Χριστού κατά του άδη! Της χαράς κατά της λύπης! Ουρανός και γη συγχορεύουν ! Όχι μία φορά. Πάντοτε, αιώνια!

Ώρα 11 το βράδυ: Όρθρος Πάσχα.

11.40 «Δεύτε λάβετε φως».

12.00 Τελετή Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Προσκυνήματος, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

12.15 Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.


Όλοι στον Ναό με τις αναστάσιμες λαμπάδες μας.

 

 
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ    
 

Επιστολή των αγωνιζομένων Ελλήνων προς τους ηγεμόνες της Ευρώπης κατά το 1821

Η Επιστολή που απέστειλαν οι αγωνιζόμενοι Έλληνες προς το Συμβούλιο της Βερόνας (1822), στην οποία παρουσιάζουν με ανάγλυφο τρόπο τα δεινά του Ελληνικού Λαού και τους λόγους της Επαναστάσεως. Το κείμενο, το οποίο διέσωσε ο ιστορικός Σπυρίδων Ζαμπέλιος, αποτελεί κυριολεκτικά ομολογία πίστεως και επισημαίνει το δίκαιο του Αγώνα. Η Αναφορά, που είναι γραμμένη στην αρχαία αττική διάλεκτο, αποδόθηκε στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και μεταφράσθηκε στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα από συνεργάτες της Αποστολικής Διακονίας με σκοπό να αποσταλεί σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις Ηγεσίες των Ευρωπαϊκών και Χριστιανικών Χωρών.

Σχ. 21x24, Σελ. 90, Τιμ.7€

 

 
 

Η Θεολογία της χαράς στην Καινή Διαθήκη- Με αναφορές για μία ορθόδοξη θεώρηση του βιώματος της χαράς στην πνευματική ζωή
Γεωργίου Π. Πατρώνου, Ομοτ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το ίδιο το μήνυμα του Ευαγγελίου αποτελεί ελπίδα και χαρά για το παρόν και τα έσχατα του επιγείου βίου. Η Ανάσταση και η Ανάληψη του Κυρίου, η καταπάτηση δηλ. του θανάτου, σημαίνει επικράτηση της ζωηφόρου χαράς και της ελπίδας για το aνθρώπινο γένος ότι στα έσχατα μάς προσμένει ο Κύριος και ο Σωτήρας μας. Μία αισιόδοξη μελέτη που στην εποχή της απογοήτευσης, της θλίψης και της κατήφειας που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο έρχεται να μάς υπενθυμίσει το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελίου.

Σχ. 12Χ21Σελ. 200, Τιμ. 5€

 

 

 

 

«Agenda - Πάνθεον του 1821», 
εβδομαδιαίο πολυτελές συλλεκτικό ημερολόγιο του 2021

Συλλεκτικό ημερολόγιο του 2021 στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, διακοσμημένο με περίφημα έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων (Νικολάου Γκύζη, Θεοδώρου Βρυζάκη, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Ευγένιου Delacroix, Louis Dupré, Xydacobe, Ivan Aivazovsky, Georg Perlberg, Ary Scheffer, Gosse Nicolas Louis Francois, Claude Pinet, Henri Auguste, César Lock, Luigi Lipparini, Donato Francesco de Vivo και Peter von Hess), που χάραξαν στην εθνική μνήμη και την παγκόσμια ιστορία τις μορφές των Ηρώων και γεγονότα που διδάσκουν την παγκόσμια κοινότητα. Στη σελίδα κάθε εβδομάδος αναγράφεται ένα απόφθεγμα Αγωνιστών, ιστορικών, ποιητών για τη συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), ως και η καθημερινή μνήμη των Νεομαρτύρων που εορτάζουν (επιμέλεια Μητρ. Φαναρίου Αγαθαγγέλου).

Σχ.: 30Χ21, Τιμ. 20€

 

 
 

Νομοκανονικές Απαντήσεις σε ερωτήματα εξωτερικής ιεραποστολής, τομ. Γ΄
Παναγιώτου Ι. Μπούμη, Ομοτ. Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γ΄ τόμος του σειράς «Νομοκανονικές απαντήσεις σε ερωτήματα Εξωτερικής Ιεραποστολής» του γνωστού κανονολόγου και Ομοτ. Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών, Π. Ι. Μπούμη, περιλαμβάνει νομοκανονικές απαντήσεις επί σχετικών θεμάτων, οι οποίες είχαν δημοσιευθεί παλαιότερα στο περιοδικό της Αποστολικής Διακονίας «Πάντα τα Έθνη». Το έργο αποτελεί ένα χρήσιμο νομοκανονικό εγχειρίδιο για όσους ασχολούνται με θέματα Ιεραποστολής.

Σχ. 14Χ21, Σελ. 104, Τιμ. 3€.

 

 
 

 

Οι Δώδεκα Μαθηταί και Απόστολοι του Ιησού Χριστού
Χρήστου Σπ. Βούλγαρη, Ομοτ . Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών

Έργο το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή βιβλιογραφία, καθώς λίγοι καινοδιαθηκολόγοι πραγματεύτηκαν με επιστημονικό τρόπο τη δράση των Δώδεκα μαθητών του Ιησού, ήτοι των αυτηκόων μαρτύρων του κηρύγματος του Θεανθρώπου, οι οποίοι ανέλαβαν και την αποστολή της διαδόσεως του Ευαγγελίου, γι' αυτό ονομάσθηκαν Απόστολοι. Ένα μνημειώδες μελέτημα των πρώτων ηρωικών χρόνων της Εκκλησίας με πλούσια ιστορικά και βιβλιογραφικά στοιχεία για τον ερευνητή της εποχής Κ. Διαθήκης.

Σχ. 17Χ24, Σελ. 352, Τιμ. 8€.

 

 
 

 

Η Κυριακή προσευχή
Γεωργίου Π. Πατρώνου

Συνοπτική ερμηνευτική προσέγγιση της Κυριακής Προσευχής (Πάτερ Ημών), την οποία έκανε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και παρέδωσε στους αποστόλους, από τον Ομ. Καθηγ. Πανεπιστημίου και Καινοδιαθηκολόγο Γ. Π. Πατρώνο. Πρόκειται για την προσευχή ενότητας του όλου πληρώματος της Εκκλησίας, με την οποία κάθε πιστός εκζητά το έλεος του Θεού-Πατρός μετά το μυστήριο της Αγίας Αναφοράς και πριν από την μετοχή στα Τίμια Δώρα. Η ερμηνεία των λόγων της προσευχής καταδεικνύει το μεγάλο θεολογικό της βάθος, την λειτουργία της ως βασική κατήχηση των νεοφωτίστων κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, αλλά και το σωτηριολογικό και εσχατολογικό της βάθος.

Σχ. 14Χ21, Σελ. 104, Τιμ. 4€.

 

 
 

Η Αποκάλυψη του Ιωάννου
Γεωργίου Π. Πατρώνου

Μία πρωτότυπη παρουσίαση του ιερού κειμένου της Αποκάλυψης από τον Ομ. Καθηγ. Πανεπιστημίου και Καινοδιαθηκολόγο Γ. Π. Πατρώνο. Στο έργο παρουσιάζονται οι νέες ερμηνευτικές τάσεις, ο σύγχρονος αποκαλυπτισμός και οι ενθουσιαστικές τάσεις, ενώ ταυτόχρονα το κείμενο αναλύεται υπό το πρίσμα της αποκαλυπτικής γραμματείας της εποχής και της πατερικής παράδοσης. Στα δύο τελευταία κεφάλαια του έργου αναλύεται ο όρος «Αντίχριστος» και η συμβολική αριθμολογία της Αποκάλυψης.

Σχ. 14Χ21, Σελ. 152, Τιμ. 5€.

 

 
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ    
 

Ο Άγγελος στην Πόλη
Χαράλαμπου Κατσάρα

Τέσσερα διηγήματα βυζαντινής εποχής με τα οποία ο συγγραφέας αναβιώνει με γλαφυρό τρόπο την βαθύτατα ορθόδοξη συνείδηση των βυζαντινών σε καιρούς χαλεπούς για την αυτοκρατορία. Η Βασιλεύουσα, οι αδάμαστες πόλεις της Μ. Ασίας που αντιστέκονται στους Φράγκους κατακτητές, το αγέρωχο Δεσποτάτο του Μυστρά και οι τελευταίες ώρες πριν την Άλωση είναι τα σκηνικά στα οποία εκτυλίσσονται οι καθημερινές και ανθρώπινες ιστορίες, κατάλληλες για αναγνώστες όλων των ηλικιών.

Σχήμα 25Χ17, σελ. 74 Τιμή 8€

 

 
 

 

Γρηγόριος Ε' - Ο μαρτυρικός Πατριάρχης
Αθηνάς Ντάσιου – Γιάννου
Εικονογράφηση : Αθηνά Κοντογιάννη

Ο βίος του εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε΄, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τους Οθωμανούς δυνάστες την αυγή της Επαναστάσεως της Εθνικής παλιγγενεσίας. Οι μικροί φίλοι μας θα γνωρίσουν αυτήν την εμβληματική μορφή του Έθνους και της Ορθοδοξίας που συνδύασε την βαθύτατη χριστιανική πίστη με τη θυσιαστική προσφορά του στον καταπιεσμένο Ελληνισμό της εποχής.

Σελ.:48, Σχ.:17 x 24, Τιμ. 6€.

 

 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ    
 

Αφιέρωμα στην Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως