ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ !
 
     
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  
 

Επετηρίδα 2021
Ημερολόγιο τσέπης

Η Επετηρίδα του 2021 περιέχει το εορτολόγιο του έτους, σημειωματάριο, τηλεφωνική ατζέντα, τις περιόδους νηστείας και χρήσιμες εκκλησιαστικές πληροφορίες. Εφέτος είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σχ. 8,5Χ13,5, Σελ. 120, Τιμ.: 1€.

 
 

 

«Agenda - Πάνθεον του 1821»,  
εβδομαδιαίο πολυτελές
συλλεκτικό ημερολόγιο του 2021

Συλλεκτικό ημερολόγιο του 2021 στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, διακοσμημένο με περίφημα έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων (Νικολάου Γκύζη, Θεοδώρου Βρυζάκη, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Ευγένιου Delacroix, Louis Dupré, Xydacobe, Ivan Aivazovsky, Georg Perlberg, Ary Scheffer, Gosse Nicolas Louis Francois, Claude Pinet, Henri Auguste, César Lock, Luigi Lipparini, Donato Francesco de Vivo και Peter von Hess), που χάραξαν στην εθνική μνήμη και την παγκόσμια ιστορία τις μορφές των Ηρώων και γεγονότα που διδάσκουν την παγκόσμια κοινότητα. Στη σελίδα κάθε εβδομάδος αναγράφεται ένα απόφθεγμα Αγωνιστών, ιστορικών, ποιητών για τη συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), ως και η καθημερινή μνήμη των Νεομαρτύρων που εορτάζουν (επιμέλεια Μητρ . Φαναρίου Αγαθαγγέλου ).

Σχ.: 30Χ21, Τιμ. 20€

 

 
 

Ημεροδείκτης τοίχου 2021

Ο Ημεροδείκτης τοίχου περιέχει εορτολόγιο του έτους 2021 και μηνύματα για την εορτή κάθε ημέρας ή θέματα που αφορούν τη χριστιανική ζωή. Κοσμείται με τετράχρωμη εικόνα της "Υπεραγίας Θεοτόκου, Μητρός του Θεού".

Σχ.: 21x29, Τιμ. 4€

 
 

 

Επιστολή των αγωνιζομένων Ελλήνων προς τους ηγεμόνες της Ευρώπης κατά το 1821

Η Επιστολή που απέστειλαν οι αγωνιζόμενοι Έλληνες προς το Συμβούλιο της Βερόνας (1822), στην οποία παρουσιάζουν με ανάγλυφο τρόπο τα δεινά του Ελληνικού Λαού και τους λόγους της Επαναστάσεως. Το κείμενο, το οποίο διέσωσε ο ιστορικός Σπυρίδων Ζαμπέλιος, αποτελεί κυριολεκτικά ομολογία πίστεως και επισημαίνει το δίκαιο του Αγώνα. Η Αναφορά, που είναι γραμμένη στην αρχαία αττική διάλεκτο, αποδόθηκε στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και μεταφράσθηκε στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα από συνεργάτες της Αποστολικής Διακονίας με σκοπό να αποσταλεί σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις Ηγεσίες των Ευρωπαϊκών και Χριστιανικών Χωρών.

Σχ. 21 x 24, Σελ. 90, Τιμ.7€

 

 

 

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  
 

 

Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2021

Τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2021 περιέχουν τις διατάξεις του μηνολογίου 2021 και την κανονική οργάνωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εφέτος είναι αφιερωμένα στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

 

Σχ. 14Χ21, Σελ. 1367, Τιμ. 28€.

 
 

 

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
kaini kaini
Σχ. 12Χ18, σελ. 1364
Εξώφυλλο βινύλιο : 10 €
Σκληρόδετο εξώφυλλο : 12€

 

 

Δέος και ικεσία με τους αγίους της Ευβοίας
Μητροπολίτου Φαναρίου Αγαθαγγέλου,
Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το νέο πόνημα αγιολογίας του εκ Χαλκίδος καταγομένου συγγραφέως είναι αφιερωμένο στους εν Ευβοία διαλάψαντες αγίους, οι οποίοι με τον εν Χριστώ βίο τους ενσάρκωσαν το ορθόδοξο ήθος και έγιναν διαχρονικά πρότυπα για τους ανά τον κόσμο πιστούς. Η έκδοση περιλαμβάνει τους βίους των αγίων σε εύληπτο και λυρικό ύφος, τα τροπάρια των Ευβοέων αγίων, καλαίσθητες τετράχρωμες εικόνες αυτών, πίνακα των εορτών, καθώς και πλούσια βιβλιογραφία. Το έργο προλογίζουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι υπογραμμίζουν τη θεολογική και την ποιμαντική του σημασία για τους πιστούς και τη ζωή της Εκκλησίας γενικότερα. Διαβάστε τους βίους των Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, Αγ. Νεκταρίου, Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη,  Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη, Οσίου Ιακώβου του Νέου Ασκητή.

Σχ. 17Χ24, Σελ. 274. Τιμ: 12 €.

 

 
 

clementsΑθηναγόρας-Clément.
Ένας Πατριάρχης και ένας Καθηγητής
μεταξύ των εθνικισμών και της παγκοσμιοποίησης

Andrea Riccardi
μετάφραση: Δημήτρης Κεραμιδάς


Σχ. 14Χ24, σελ. 352, 10€

 

 

Ο ΄Αγιος Βασίλειος
Αθηνάς Ντάσιου - Γιάννου

Ο βίος του αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, η ιστορία της Βασιλειάδας και της Βασιλόπιτας, αποσπάσματα από λόγους του αγίου και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μας φίλους.

Σελ.: 42, Σχ.: 17x24, Τιμή: 6 €

 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ  
 

 

Αφιέρωμα στο ΄Αγιο Δωδεκαήμερο