ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
 

Μικρό Εισοδικό στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας,
Μητροπολίτου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Σε μια εποχή κατά την οποία τα ιερά μυστήρια καταντούν μέσα από νοοτροπίες ματαιοδοξίας και κενοδοξίας απλώς κοινωνικές τελετές, απογυμνωμένες από το λειτουργικό και μυστηριακό τους χαρακτήρα, είναι ουσιαστικό και σημαντικό να γνωρίσουμε τι συμβαίνει στην Εκκλησία κάθε στιγμή της λατρείας και της λειτουργικής ζωής. Πρώτα μαθαίνουμε, μετά αγαπάμε και στην συνέχεια πιστεύουμε.

Για τον λόγο αυτό, η Αποστολική Διακονία προχώρησε στην έκδοση αυτού του κατηχητικού βιβλίου, υπό τον τίτλο «Μικρό Εισοδικό στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας», στο οποίο αναλύονται ευσύνοπτα τα ιερά Μυστήρια, το τελετουργικό τους και οι λειτουργικοί συμβολισμοί. Το βιβλίο ακολουθεί το μονοτονικό σύστημα γραφής και είναι πλούσια διακοσμημένο με εικονογραφικό υλικό. Απευθύνεται σε νέους και οικογένειες, γενικότερα στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, που τόσο διψούν να μάθουν τα της πίστεως και τα του λειτουργικού βίου.

Σχ. 21Χ22, Σελ. 128 σελ.- τετράχρωμο.
Προνομιακή τιμή: 2,90 €.

 
     
 
ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ
 
 
     
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
έχει την πνευματική χαρά
και την τιμή να Σας προσκαλέσει
στην τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων
του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας,
που θα γινει την Κυριακή 14 Απριλίου 2024,
ώρα 7η απογευματινή,
στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας
του ομωνύμου Δήμου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 42)

Μετά της εν Κυρίω αγάπης και τιμής
† Ο Φαναρίου Αγαθάγγελος
Γενικός Διευθυντής

 
     
 

Οι λειτουργικές εκδηλώσεις στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω, επί της Λεωφόρου Ελευθ. Βενιζέλου 42) έχουν προγραμματισθεί από την Κυριακή 14 Απριλίου μέχρι και την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024. Οι Ιερείς που επιθυμούν να επισκεφθούν οργανωμένα με την ενορία τους το Ιερό Προσκύνημα κατά τις ημέρες εκείνες, δύνανται να λάβουν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες με την παράκληση να επικοινωνούν μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail (τηλ.: +30/210.72.72.305, e-mail:prosopikou@apostoliki-diakonia.gr).

Ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και καθημερινά θα τελούνται ιερές Ακολουθίες.