ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου |Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

Τα τέσσερα εισηγητικά κείμενα της Διορθοδόξου Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (Σαμπεζύ, 15 - 23 Φεβρουαρίου 1986).

Όπως ανέγραψε η "Επίσκεψις" στο υπ'αριθμ. 351 τεύχος της, η Διορθόδοξη Προπαρασκευαστική Επιτροπή, η οποία συνήλθε στο Σαμπεζύ, στους χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου, από 15 έως 23 Φεβρουαρίου 1986, ανεζήτησε την ενιαία ορθόδοξη άποψη ε πί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως της Γ ' Προσυνοδικης Πανορθοδόξου Διασκέψεως και διετύπωσε αυτήν σε τέσσερα σύντομα αλλά περιεκτικά θεολογικά κείμενα. Τα εισηγητικά αυτά κείμενα θα υποβληθούν από την Γραμματεία επί της Προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην προσεχή Γ ' Προσυνοδική Πανορθόδοξη Διάσκεψη, που θα συνέλθη το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς μηνός Νοεμβρίου.

Παραθέτομε κατωτέρω τα κείμενα αυτά, τα οποία η Γραμματεία επί της Προπαρασκευής της Αγίας καί Μεγάλης Συνόδου κυκλοφορεί παραλλήλως σε ιδιαίτερο τεύχος στην ελληνική, ρωσσική και γαλλική:

(Α) Αναπροσαρμογή των περί νηστείας εκκλησιαστικών διατάξεων

(Β) Σχέσεις των Ορθόδωξων Εκκλησιών προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον

( Γ ) Ορθοδοξία και οικουμενική κίνησις

(Δ) Συμβολή των κατά τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών εις επικράτησιν των Χριστιανικών ιδεωδών της ειρήνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και άρσιν των φυλετικών διακρίσεων

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.