ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου | Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

ΠΙΣΩ


Διακονία Newsletter

Παρουσία σε εκθέσεις στην Ελλάδα

Παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις

Βιβλιοπωλεία

6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
28-31 ΜΑΪΟΥ 2009

 

Στην 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της HELEXPO και συγκεκριμένα στα Περίπτερα 13 και 15, συμμετείχε κι εφέτος η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εκθέτοντας όλους τους ξενόγλωσσους τίτλους που διαθέτει, τους νέους τίτλους των εκδόσεών της, πολλούς αξιόλογους και επιτυχημένους τίτλους του παρελθόντος αλλά και τις βιβλικές, πατερικές και λειτουργικές της εκδοτικές σειρές.

Φέτος τιμώμενη χώρα της Εκθέσεως ήταν η Γερμανία με εντυπωσιακό Περίπτερο και με την παρουσία σημαντικών πνευματικών προσωπικοτήτων της χωρας. Η θεματική ενότητα είχε τίτλο «Βιβλίο και Ιστορία» αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για βιβλία που αφορούν ή και αναφέρονται σε όλες τις περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας (11 ενότητες), με ταυτόχρονη παρουσίαση εικαστικού υλικού, σπάνιων εκδόσεων και χειρογράφων, προβολές ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις από πνευματικούς φορείς και Ιδρύματα.

Η έκθεση βιβλίων ξεπέρασε τους 1.000 τίτλους, και χωρίστηκε στις εξής 11 ενότητες: Θεωρία και ιστοριογραφία της Ιστορίας, Ιστορία και μακρά διάρκεια, Προϊστορική Περίοδος, Αρχαιότητα, Μεσαιωνικοί Χρόνοι-Βυζάντιο, Πρώιμοι Νεότεροι Χρόνοι (Οθωμανική Αυτοκρατορία-Τουρκοκρατία), Νεότεροι Χρόνοι (Γαλλική Επανάσταση, Σύσταση Ελληνικού Κράτους έως τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου), Σύγχρονη Ιστορία, Βιογραφίες-Μαρτυρίες, Ιστορικό Μυθιστόρημα, και Γενικά βιβλία Ιστορίας. 

Στον χώρο της Εκθέσεως δημιουργήθηκε η Παιδική Γωνιά, που υποδέχθηκε τους λιλιπούτειους επισκέπτες της έκθεσης με σειρά εκδηλώσεων παρουσία αγαπημένων συγγραφέων και εικονογράφων· το Περίπτερο των περιοδικών, όπου εκτέθηκαν έντυπα λόγου και στοχασμού· και το φιλολογικό καφενείο (στο Περίπτερο 13) ως σημείο συνάντησης αλλά και ανάπαυσης για επισκέπτες και επαγγελματίες με δωρεάν καφέ, χάρη στην ευγενική χορηγία της εταιρείας Domingo.

Η Έκθεση ήταν ανοικτή στο κοινό από την Πέμπτη 28 έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2009, και συγκεκριμένα την Πέμπτη από 15:00 έως 21:00 και τις υπόλοιπες ημέρες από τις 10:00 έως 21:00.

Τα επίσημα εγκαίνια της εκθέσεως έγιναν την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 19:00 από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος επισήμανε, σ' ο,τι αφορά τη φετινή Δ.Ε.Β.Θ. πως «η συνέχεια του θεσμού στην πορεία μεγέθυνσης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, δικαιώνουν τη Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της γνώσης...». Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της HELEXPO κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.ΒΙ. κ. Πέτρος Μάρκαρης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) κ. Λουκάς Ρινόπουλος, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Schultheiss, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης κ. Jurgen Boos καθώς και ο εκπρόσωπος της DW κ. Ansgar Burghof. Παραβρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας κ. Nebojsa Bradic, οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι Πρόξενοι της Γαλλίας και της Ιταλίας, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ. Ιωάννης Κοφίνης, η αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. κυρία Αθανασία Τσατσάκου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, και εκ μέρους της Διεύθυνσης Γραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ. η κυρία Μαρία Παναγοπούλου και κυρία Μαρία Προβιδάκη, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.ΒΙ. Παρόντες και οι διευθυντες των Διεθνών Εκθέσεων Ρουμανίας (Vladimir Epstein), Βαρσοβίας (Gregorz Guzowski), Λειψίας (Oliver Zille), Πεκίνου (Zhang Jichen), και Βελιγραδίου (Zoran Hamovic).  

Ο Οργανισμός μας που βρισκόταν στο υπ' αριθ. 13 Περίπτερο και συγκεκριμένα στο εκθετήριο 77, εκπροσωπήθηκε από τους υπαλλήλους του Βιβλιοπωλείου μας στη Θεσσαλονίκη, που είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με εκατοντάδες βιβλιόφιλους και να παρουσιάσουν το μορφωτικό, εκδοτικό και ιεραποστολικό, έργο μας.

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.