ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου | Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

ΠΙΣΩ


Διακονία Newsletter

Παρουσία σε εκθέσεις στην Ελλάδα

Παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις

Βιβλιοπωλεία

8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με δικό της εκθετήριο (υπ' αριθμ . 84) συνεχίζοντας την αδιάκοπη παρουσία της στο θεσμό της Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε και φέτος η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην 8η Δ.Ε.Β.Θ. που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 8 Μαΐου, στα περίπτερα 13 και 15 της HELEXPO, με την οργανωτική φροντίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, της HELEXPO, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.

Για τέσσερις ημέρες η Θεσσαλονίκη έγινε η «πρωτεύουσα του βιβλίου». Τον έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα της Έκθεσης επιβεβαίωσαν οι περισσότεροι από 190 συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και εκπρόσωποι του εκδοτικού κλάδου από 23 χώρες, που δήλωσαν «παρών» στην παρουσίαση της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής, σε συζητήσεις κι ομιλίες γύρω από τη λογοτεχνική δημιουργία, όπως και σε παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις .

Με περίπτερο συμμετείχαν οι χώρες: Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία, Ινδία, Ισλανδία, Ισπανία (χώρα των Βάσκων και Καταλονία), Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαρόκο,  Ουαλία, Ουγγαρία, Πολώνια, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία.

Ενώ προσκεκλημένοι ξένοι συγγραφείς εκπροσώπησαν τις χώρες: Αγγλία, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αλγερία, Ελβετία, Ιταλία, Ισραήλ, Λίβανο, Πακιστάν, Σερβία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία.

Το βιβλιόφιλο κοινό είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ότι βρίσκεται στην «καρδιά» της επικαιρότητας μέσα από ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή και στις χώρες του Μαγκρέμπ (με τίτλο «Όταν οι ιδέες εξεγείρονται...»), γύρω από τη διακίνηση ιδεών σε συνάρτηση με τις πολιτικές-κοινωνικές εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και μία θεματική κι ένα διεθνές συνέδριο για το μείζον θέμα «Βιβλίο και Εκπαίδευση» στη σημερινή ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Τό πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα (170 εκδηλώσεις) κάλυπτε κάθε ηλικία και γούστο. Έδωσε το προβάδισμα στην πνευματική δημιουργία, στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, στη γενικότερη σύνδεση του βιβλίου με βασικά ερωτήματα του σύγχρονου σκεπτόμενου ανθρώπου. Σ' αυτό το πλαίσιο λειτούργησαν η παραδοσιακή Παιδική Γωνιά και η Εφηβική Γωνιά, η Γωνιά των Εκπαιδευτικών και Γονέων, το Περίπτερο «Οδυσσέας Ελύτης», η Γωνιά των Περιοδικών και η Γωνιά των Νέων Τεχνολογιών, και ο Περίπατος Πολιτισμού με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της 8ης Δ.Ε.Β.Θ. πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 20.00.

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.