ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου | Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

 

πίσω


Εκδήλωση προς τιμή του Αρχ. Αλβανίας Αναστασίου

Εκδήλωση της 7ης Μαρτίου στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

Παρουσίαση Μηνολογίου Βασιλείου Β' στο Βυζαντινό Μουσείο

Δελτίο τύπου για το Μηνολόγιο

Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίου "Αναστασιμα-
τάριον" του Κων. Πρίγγου

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Αποστολικής Διακονίας

Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίου του Κων. Πρίγγου (Θεσσαλονίκη)

Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίων της «Πεντατεύχου»

Εκδήλωση Παρουσίασης Βιβλίου «Χρυσοστομικό Συμπόσιο»

Φωτογραφίες από την ενθρόνηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'

Εκδήλωση
«To 'Ονειρο των Αγγέλων»

Εκδήλωση
παρουσίασης δίτομου έργου "Η Θεραπευτική των πνευματικών νοσημάτων"

Εκδήλωση
παρουσίασης έργου "ΣΥΝΟΔΙΚΟΝ, της εν Eλλάδι Εκκλησίας"

Παρουσίαση βιβλίου "Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου Περί θανάτου"

     

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Επτάλοφος σας προσκαλούν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 8.00 μ.μ. στην παρουσίαση του Βιβλίου του αείμνηστου Γεωργίου I. Λαμπριανίδη τ. Γυμνασιάρχη - Δρ. Θεολογίας

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδης Ψαριανός, Διευθυντής Διοικητικού-Οικονομικού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και η κ. Σοφία Ορφανίδου , εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οργανισμού Επτάλοφος Α.Β.Ε.Ε.

Το Βιβλίο θα παρουσιάσει ο κ. Χρήστος Βούλγαρης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γεώργιος I. Λαμπριανίδης γεννήθηκε στην Κοίλη της επαρχίας Πάφου. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και στο τότε Ελληνικόν Γυμνάσιον Πάφου. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε Βυζαντινολογία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Μεθοδολογία του μαθήματος των θρησκευτικών στα Πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας της Δυτικής Γερμανίας. Σπούδασε επίσης Ο ekmanistik στο Μόναχο. Εργάστηκε ως καθηγητής, Βοηθός Διευθυντής και Διευθυντής σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου. 'Ελαβε μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά και επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Εκπροσωπούσε επί σειρά ετών την Εκκλησία της Κύπρου στο Διάλογο των Εκκλησιών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού και μέλος σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία, Επιστημονικά Κέντρα και Εταιρείες. Εργασίες, άρθρα και επιστημονικές μελέτες του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά της Κύπρου και του εξωτερικού. Επιπλέον έργα του ιδίου είναι: Ο Μέγας Φώτιος ως ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, διδακτορική διατριβή (Αθήνα 2001), Αγίας Γραφής Παραγγέλματα, τόμος Α' (Λεμεσός 2007), Αγίας Γραφής Παραγγέλματα, τόμος Β' (Λεμεσός 2008).

Το Βιβλίο Αγίου Νεοφύτου του Έγκλειστου, Περί θανάτου (Λεμεσός 2011), του αείμνηστου Γεωργίου Λαμπριανίδη, εξέδωσε, μετά θάνατον, η σύζυγος του φιλόλογος-εκπαιδευτικός Μάρλεν Λαμπριανίδου στη μνήμη του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επιμέλεια εκδήλωσης:'Αντρη Χρύσανθου
Ξενοφώντος 2Α, 105 57 Αθήνα
Τηλ .: 210 3734934

 

 

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.