ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου | Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

Πρόλογος μακαριστού Αρχιεπισκόπου

Τι είναι μια καταστροφική 
λατρεία

Ο κίνδυνος παραμονεύει - Υποδείξεις

Τι να κάνετε και τι να μη κάνετε

Οι εκδηλώσεις του Κακού

Η διδασκαλία της Εκκλησίας περί του Διαβόλου

Γιόγκα

Περίγραμμα της αιρέσεως των Μορμόνων

Νεοπαγανισμός

Η προσπάθεια αναβιώσεως της ειδωλολατρίας

Νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκεία
Πρωτ. Κυριακός Τσουρός

Κανονόμαχοι και κανονολάτρες
Παν. Μπούμης

Ο κίνδυνος παραμονεύει

Το 1954 ό Λαφαγιέτ Ρόν Χάμπαρτ άρχισε να πραγματοποιεί μια «ιδιοφυή» ιδέα να συνδέσει επιδέξια επιστήμη καί αποκρυφισμό. Ίδρυσε την SCIENTOLOGY δηλ. την ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΠΑ, την ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Αρχισε να εφαρμόζει τις θεωρίες ενός εγχειριδίου του ιατρικής φαντασίας, ονομαζόμενο «Διανετική». Προσκρούει όμως σε δύο εμπόδια: στους γιατρούς καί κυρίως στην εφορία. Ετσι ίδρυσε μια «Εκκλησία» για να λύσει αυτά τα προβλήματα.
Όραμα του, «μια κοινωνία χωρίς τρέλα, χωρίς εγκληματίες καί χωρίς πολέμους.»
Είναι από τις πιο επικίνδυνες. Δηλώνει: «Μπορούμε να κάνουμε πλύση εγκεφάλου γρηγορότερα από τους Ρώσους, σε 20 δευτερόλεπτα επιτυγχάνουμε πλήρη αμνησία.» (Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 5-1-93).

Τα αποτελέσματα μας τα περιγράφει ό Α.Μ. ως εξής:
«Το Δεκέμβριο του 1990 συμπλήρωσα το Τεστ Όξφόρδης για την Ανάλυση Ικανοτήτων καί από τα ΚΕΦΕ, όπου το παρέδωσα, μου είπαν ότι χρειαζόταν να παρακολουθήσω σεμινάρια επικοινωνίας καί να περάσω από Οντιτινγκ (ή «Σαϊεντολογική Εξομολόγηση»).
Πριν λάβω αυτές τις υπηρεσίες, έπρεπε να απαντήσω «σε ερωτήσεις πού τίς υποβάλλουμε σε όσους λαμβάνουν υπηρεσίες για πρώτη φορά». Μετά από τίς συνηθισμένες ερωτήσεις ή αξιωματικός ηθικής άρχισε να ρωτάει αν ανήκω σε ομάδα πού αντιτίθεται στην Σαϊεντολογία, αν με έμπόδισε κάποιος να πάω στα ΚΕΦΕ, άκόμη καί αν είμαι πράκτορας Μυστικών Υπηρεσιών. 'Από εδώ άρχισαν οι επιφυλάξεις για την πραγματική ταυτότητα της Σαϊεντολογίας.

Υποδείξεις

Σέ κάποια φάση διάβασα μία Επιστολή Τακτικής από την Μητέρα -Εκκλησία του Σέντ Χιλ πού έλεγε «... κάθε μέλος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την εφαρμογή των περιεχομένων... Ή αγνόηση των υποδείξεων είναι ΒΑΡΥ ΕΓΚΛΗΜΑ καί έχει στείλει σε "Ερευνητικές Επιτροπές τίς Διοικήσεις καί Διαχειρίσεις οργανώσεων καί έχει συμβάλει στη δυσφήμηση της Σαϊεντολογίας άπα τη δεκαετία του 70...». (Σημ.: Οι λέξεις με κεφαλαία ήταν έτσι καί στα πρωτότυπο).

'Από αγγλικά έντυπα επίσης είδα ότι ή Σάϊεντολογία είναι θρησκεία πού συγκρούεται με τον Χριστιανισμό καί έχει το Κέντρο θρησκευτικής Τεχνολογίας (ΠΤΟ) για να την προστατεύει. Τα μέλη δεν τα μαθαίνουν σωστά από την αρχή αλλά μόνο όταν ενταχθούν ισχυρά μέσα στην Οργάνωση. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι ένα μέλος μπορεί να ξοδέψει πάνω άπα ένα εκατομμύριο δραχμές αν ενδιαφερθεί για «προχωρημένη» εκπαίδευση.

Λόγω της ίδιότητάς μου σαν δημοσιογράφου, στίς αρχές Ιουλίου η αξιωματικός ηθικής μου ανακοίνωσε ότι σταματούσαν την παροχή υπηρεσιών σ' εμένα, γιατί αυτή είναι ή πολιτική της Σαϊεντολογίας - Διανοητικής σ' όλο τον κόσμο».

(Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» Τρίτη 30 Ιουνίου 1992 σελ. 26)

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.