ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου | Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

Από το 1960 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και μέχρι τις ημέρες μας, με το ειδικά κατηρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων και εκπαιδευτικών ευκαιριών, το Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών προσφέρει στους νέους, που επιθυμούν να υπηρετήσουν το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, την ευκαιρία να καταρτιστούν θεωρητικά και πρακτικά για το τόσο υψηλό έργο τους. Το Φροντιστήριο για μισό και πλέον αιώνα στέκει παιδαγωγικά κοντά σε εκατοντάδες νέες και νέους και τους καταρτίζει στην κατήχηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η διάρκεια των σπουδών είναι διετής. Τα μαθήματα του Α' έτους γίνονται κάθε Σάββατο 4:00 έως 6:30 μ.μ., και του Β' έτους την ίδια ημέρα από της 7:00 έως 9:30 μ.μ.

Προϋπόθεση για την παραλαβή της βεβαίωσης σπουδών η προσκόμιση συστατικής επιστολής από τον Μητροπολίτη. Όσο για την παρακολούθηση των μαθημάτων, η τοποθέτηση κάμερας στον υπολογιστή είναι απαραίτητη, καθώς και η παρουσία σας στο 80% των διδακτικών συναντήσεων.

Ενημέρωση για την έναρξη των μαθημάτων
του Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών
της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς 2024 – 2025

Σας πληροφορούμε ότι η διδασκαλία των μαθημάτων της νέας χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Επομένως, στα πλαίσια αυτά, οι συναντήσεις - τηλεδιασκέψεις θα γίνονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Ζοοm. Αυτονόητο ότι για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη η τοποθέτηση κάμερας στον υπολογιστή σας.

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι εγγραφές για τους σπουδαστές του Α΄ Έτους θα πραγματοποιούνται ψηφιακά, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. (Διαβάστε προσεκτικά τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εγγραφής).

Όσο για τους σπουδαστές του Β΄ Έτους, θα συνεχίσουν όσοι έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό παρουσιών του Α’ έτους.

Πληροφορίες για τις εγγραφές, την έναρξη των μαθημάτων και τα προγράμματα διδασκαλίας θα αναζητήσετε παρακάτω, στην παρούσα ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας. Παράκληση να επισκέπτεσθε συχνά την ιστοσελίδα μας για τις τρέχουσες ανακοινώσεις.

Ευχόμαστε ένα ξεκούραστο καλοκαίρι!

Από το Γραφείο Κατηχήσεως και Νεότητος
της Αποστολικής Διακονίας

 

§         Προϋποθέσεις:

Γίνονται δεκτοί σπουδαστές, ηλικίας 18-45 ετών, αφού προσκομίσουν:

 • α. Αποδεικτικό σπουδών,απολυτήριο Λυκείου ή βεβαίωση σπουδών Γ/ βάθμιας Εκπαίδευσης.
 • β. Συστατική επιστολή από τον Μητροπολίτη.*
 • γ. Μία πρόσφατη φωτογραφία.
 • δ. Συμπληρωμένη τη φόρμα εγγραφής.

* Η συστατική επιστολή δέον να ζητηθεί - με τη βοήθεια του Πνευματικού ή του υπευθύνου Ιερέα Νεότητος - από τον οικείο Μητροπολίτη και να την προσκομίσετε ή να την αποστείλετε σε ηλεκτρονική μορφή στο Γρ. Κατηχήσεως.

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές που διαμένουν στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την όλη διαδικασία να απευθύνονται στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

§         Εγγραφές :

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά θα γίνουν ψηφιακά, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής και τη σάρωση των λοιπών δικαιολογητικών. Στις 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη, με καταλυτική ημερομηνία της διαδικασίας τις 16 Οκτωβρίου.

§        Έναρξη Μαθημάτων:

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.


§        Πληροφορίες:

Για τις όποιες ερωτήσεις σας ή πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεσθε:

(α) Επικοινωνία με το Γραφείο Κατηχήσεως, στα τηλέφωνα: 210-7272347, 210-7272348

(β) Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος: katixisi@apostoliki-diakonia.gr

(γ) Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας, www.apostoliki- diakonia.gr, στην ενότητα Ποιοι είμαστε – Τομέας Κατηχήσεως και Ορθοδόξου Μαρτυρίας, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εκπαιδευτικές – κατηχητικές δραστηριότητες του Γραφείου Κατηχήσεως και Νεότητος.

 


§         Σημειώσεις:

 1. Σημειώσεις βυζαντινής μουσικής (2020-21) - Α μέρος
 2. Σημειώσεις βυζαντινής μουσικής (2020-21) - Β μέρος
 3. Παιδαγωγός εις Χριστόν
 4. Ο λόγος της Χάριτος
 5. Τα Σα εκ των Σων
 6. Τελετουργικά Θέματα (τόμος Α)
 7. Ο μυστικός κόσμος των Βυζαντινών εικόνων Α'
 8. Δημιουργία και Πτώση
 
Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.