ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Φωνή Κυρίου | Διακονία | Εορτολόγιο | Πολυμέσα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το πρόγραμμα αυτό, μαρτυρία χριστιανικής αγάπης, απευθύνεται σε στελέχη και φοιτητές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από όλες τις χώρες του κόσμου και λειτουργεί από το 2006 μέχρι σήμερα. Η φιλοξενία και τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις του Θεολογικού - Φοιτητικού Οικοτροφείου και τα παρακολουθούν περί τους 30 φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου. Πέραν των καθημερινών ταχύρρυθμων μαθημάτων εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας, οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικούς φορείς, προσκυνήματα, μονές, ενορίες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της πατρίδας μας. Επιπλέον, ενημερώνονται για τη λειτουργία των Οργανισμών της Εκκλησίας μας και παρακολουθούν σεμινάρια ορθόδοξης θεολογίας και ποιμαντικής. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονται σε εξετάσεις για την επάρκεια της γλώσσας.

Η προσπάθεια αυτή της Αποστολικής Διακονίας αποτελεί μαρτυρία χριστιανικής αγάπης και προσπάθεια μεταδόσεως εμπειριών της ορθοδόξου πνευματικότητος καί της ελληνικής παράδοσης.

 

Για ενημέρωση σχετικά με τα νέα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις και το έργο μας παρακαλούμε συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία. Για τους όρους προστασίας δεδομένων δείτε εδώ.